23948sdkhjf

Myllymäkis gröna gästspel i Ulriksdal

Stjärnkrögaren Tommy Myllymäki tar i juni med sig kollegerna Pi Le, Viktor Westerlind och Johan Lindberg till Ulriksdals värdshus. Under fyra kvällar gör kvartetten från Svenska Brasserier ett gästspel för att servera 36 gäster per kväll en sexrättersmiddag baserad på nyskördade grönsaker och örter från värdshusets köksträdgård.

– Vi kommer att bjuda våra gäster på en unik och hållbar matupplevelse. Tillsammans med Maria Hult, trädgårdsmästare på Ulriksdals värdshus, har vi sått de grönsaker som vi kommer att servera under vårt gästspel. Det är så närodlat det kan bli med endast ett par meter från jord till bord, säger Tommy Myllymäki, kreativ ledare för Svenska Brasserier.

Gästspelet genomförs den 11-12 juni samt 18-19 juni. Menyn blir i huvudsak vegetarisk, med några få inslag av kött eller fisk.

– Det är fantastiskt roligt att Tommy och hans team besöker oss och tar vara på det som finns i våra odlingar. Det är ett samarbete som är precis i linje med vår vision på Ulriksdals värdshus om ett naturnära och hållbart sätt att leva och äta, säger Fanny Sturén, restaurangchef på Ulriksdals värdshus.

Tommy Myllymäki är också aktuell med en ny stjärnkrog på Biskopsudden på Djurgården i Stockholm som efter flera års förberedelser närmar sig öppning

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095