23948sdkhjf

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Dags igen för Smaka på Stockholm. På onsdag den 5 juni drar den 28-åriga matfestivalen igång i Kungsträdgården. I år med stora kyldiskar fyllda med räddade matvaror och ett zero waste-mål.

– Som en av världens största matfestivaler har vi ett ansvar att lyfta hållbarhet inom mat och dryck. Målet i år är att öka medvetenheten kring all mat som slängs i onödan. Eftersom det är gratis att besöka festivalen når vi en bred grupp människor som vi hoppas kunna påverka i positiv riktning, säger Anders Sewerin, grundare av Smaka på Stockholm.

Kylarna med räddade matvaror från butiker och grossister kommer att användas av samtliga deltagande krogar och food trucks, vilka alla tagit fram var sin hållbar och hälsosam signaturrätt som ska inspirera till en bättre värld.

Kockar från hela världen finns också på plats. Många av dem deltar i kockdueller på stora scenen under ledning av Lisa Lemke. Under finaldagen den 9 juni handlar det om dueller mellan internationella kockar som stödjer FN:s globala mål, i ett samarbete med UN World Food Program och Chefs Manifesto.

Dessutom bjuds det på gratis underhållning under hela den fem dagar långa festivalen. Bland artisterna som uppträder återfinns Paolo Mendoca, Nåden & Sebastian Karlsson, Cotton Club och Conny Bloom från Electric Boys.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109