23948sdkhjf

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ben & Jerry's vd: ”Vi gör det här för våra fans”.

Ben & Jerry's med cannabissmak kan snart bli verklighet. Glasstillverkaren meddelar att de planerar att addera cannabidiol, CBD, i sina produkter så snart det är tillåtet enligt amerikansk federal lag. 

Läs också: Triumf Glass kör helgpass i värmen

Även om marknaden för produkter som innehåller cannabidiol har exploderat på senare år så är det enligt den federala lagstiftningen förbjudet att addera CBD i mat och dryck. Myndigheten US Food and Drug Administration (FDA) har dock tagit initiativ till en hearing och lagstiftningen ses nu över. Unileverägda Ben & Jerry's har skickat in en kommentar till myndigheten där de är tydliga med att de vill ha en legalisering och uppmanar även sina kunder att kontakta FDA i frågan.

”Vi gör det här för våra fans. Vårt mål är älska våra fans mer än de älskar oss och vi vill på Ben & Jerry's eget sätt ge dem vad de längtar efter”, skriver vd:n Matthew McCarthy på företagets hemsida.

Där uppger glasstillverkaren också att de avser att använda sig av en hållbart framtagen CBD från Vermont, där företaget har varit baserat sedan den första glassbutiken öppnade i Burlington 1978. 

Cannabidiol, eller CBD, är en av minst 85 cannabinoider som identifierats i cannabis och anses av förespråkarna rätt doserat kunna förebygga epileptiska anfall och motverka ångest och sömnproblem. 

CBD omfattas i Sverige av läkemedelslagstiftningen. Produkter som innehåller CBD och inte är godkända som läkemedel är förbjudna att sälja och marknadsföra. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Nyhetsbrev

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Arkiv

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.137