23948sdkhjf

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ben & Jerry's vd: ”Vi gör det här för våra fans”.

Ben & Jerry's med cannabissmak kan snart bli verklighet. Glasstillverkaren meddelar att de planerar att addera cannabidiol, CBD, i sina produkter så snart det är tillåtet enligt amerikansk federal lag. 

Läs också: Triumf Glass kör helgpass i värmen

Även om marknaden för produkter som innehåller cannabidiol har exploderat på senare år så är det enligt den federala lagstiftningen förbjudet att addera CBD i mat och dryck. Myndigheten US Food and Drug Administration (FDA) har dock tagit initiativ till en hearing och lagstiftningen ses nu över. Unileverägda Ben & Jerry's har skickat in en kommentar till myndigheten där de är tydliga med att de vill ha en legalisering och uppmanar även sina kunder att kontakta FDA i frågan.

”Vi gör det här för våra fans. Vårt mål är älska våra fans mer än de älskar oss och vi vill på Ben & Jerry's eget sätt ge dem vad de längtar efter”, skriver vd:n Matthew McCarthy på företagets hemsida.

Där uppger glasstillverkaren också att de avser att använda sig av en hållbart framtagen CBD från Vermont, där företaget har varit baserat sedan den första glassbutiken öppnade i Burlington 1978. 

Cannabidiol, eller CBD, är en av minst 85 cannabinoider som identifierats i cannabis och anses av förespråkarna rätt doserat kunna förebygga epileptiska anfall och motverka ångest och sömnproblem. 

CBD omfattas i Sverige av läkemedelslagstiftningen. Produkter som innehåller CBD och inte är godkända som läkemedel är förbjudna att sälja och marknadsföra. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.105