23948sdkhjf

Framgång för Poppels crowdfunding

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Teckningsgrad på 250 procent för hantverksbryggeriet.

Mellan den 5 maj och 7 juni genomförde hantverksbryggeriet Poppels en nyemission om 750 000 aktier till ett värde om 18 miljoner kronor. Redan efter sex dagar var det fulltecknat, och teckningarna fortsatte därefter att strömma in fram tills periodens slut. Totalt tecknades det aktier för cirka 45 miljoner kronor, en teckningsgrad på 250 procent.

– Vi hade svårt att tro våra ögon när de första rapporterna kom, 150 personer tecknade aktier första timmen och 500 personer första dygnet. Det har varit ett otroligt intresse och vi är oerhört stolta att över 3500 personer har valt att bli en del av Poppels, säger Mats Wahlström i ett pressmeddelande.

Nyemissionen följdes av en marknadsföringsturné runtom i landet och de nya pengarna ska framförallt gå till en satsning på expansion utanför Sveriges gränser.

Mer om: bryggeri | Poppels
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126