23948sdkhjf

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

SPP Group köper de tre Jamie Oliver-enheterna på Gatwick.

Kändiskocken Jamie Olivers brittiska krogimperium kollapsade i maj under spektakulära former då 22 av de 25 restaurangerna i hans namn stängdes. Bara tre restauranger ansågs lönsamma nog att driva vidare av rekonstruktören. Nu har driften av dessa krogar, de tre enheterna på flygplatsen Gatwick utanför London, tagits över av SPP Group. Därmed lever krogvarumärket Jamie Oliver vidare hemma i Storbritannien.

Gatwick-enheterna Jamie Oliver’s Diner, Jamie’s Italian och Jamie’s Coffee Lounge sysselsätter totalt 250 personer. Samtliga anställda följer med över till SPP Group och får därmed behålla sina jobb till skillnad från de cirka tusen personer som jobbade på de 22 nu stängda restauranger som drogs med i kollapsen.

– Vi är glada över att expandera vårt partnerskap med Jamie Oliver, särskilt som vi redan har tolv Jamie Oliver-enheter i Österrike, Finland, Frankrike, Nederländerna, Norge och Spanien och dessutom har planer för enheter i Brasilien och Bahrain. Jamies kaféer och restauranger är mycket älskade av kunder från hela världen, säger Simon Smith, vd för SSP Group, i en kommentar.

Jamie Oliver slog för 20 år sedan igenom med tv-serien ”Den nakna kocken”. I hans återstående portfölj återfinns bland annat en restaurang i Sverige, Jamie's Italian, inne i Scandic Anglais vid Stureplan i Stockholm. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11