23948sdkhjf

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Stjärnkocken Mathias Dahlgren är huvudnumret när matfestivalen Tugg genomförs för andra året i rad i Teatern, matscenen som ligger mitt i Ringens köpcentrum på Södermalm i Stockholm.

Under årets festival, som pågår den 3-6 oktober, öppnar stjärnkocken pop up-restaurangen Södermalm by Mathias Dahlgren. Där serverar han personliga tolkningar av typiska snabbmatsställen på Södermalm. Dahlgren beskriver menyn som “en hyllning till Söders snabbmatspärlor”.

– Södermalm erbjuder fantastisk fast food och i arbetet med menyn har jag tolkat några av mina personliga favoriter. Rätterna jag skapat fångar essensen av originalen men ger restaurangbesökarna nya upplevelser i form av råvaror, texturer och smakkombinationer, berättar Mathias Dahlgren.

Restaurangerna som tolkats är Amida kolgrill på Folkungagatan, Nystekt Strömming vid Slussen* (har temporärt flyttat till Gamla stan) och Thongwiset på Hornsgatan. 

– Vi är otroligt stolta över att få presentera Mathias Dahlgren som samarbetspartner under årets matfestival. Hans tolkningar av Södermalm har resulterat i tre fantastiskt goda och spännande rätter som vi tror att Tuggs besökare kommer uppskatta, säger Tina Landelius, kommunikationsansvarig på AMF Fastigheter som driver Ringen centrum och Tugg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079