23948sdkhjf

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Ölbryggning.se kliver ut i den fysiska världen.

Sedan den 6 september har Örebro fått en egen hembryggningsbutik. Bakom satsningen står Claes Berggren och Andreas Lundgren som tillsammans har 20 års erfarenhet av hembryggning.

– Vi fick ett fantastiskt mottagande med runt 300 besökare redan på premiären. Det var fullt ös med andra ord, säger Claes Berggren till Food Supply.

Butiken som ligger på Aspholmsvägen 4 blir Örebros första fysiska hembryggningsbutik.

– Det finns en otroligt stor nyfikenhet kring hembryggning. Fler och fler intresserar sig för andra öl än lager och därmed har också intresset för hembryggd öl ökat bland gemene man, konstaterar Claes Berggren.

Butiken har omkring 1 000 artiklar i sortimentet och kommer förutom traditionell butik också fungera som ett showroom för den utrustning och de produkter som säljs via nätet. Dessutom planerar de hembryggningskurser och andra evenemang både för företag och privatpersoner.

Någon serveringstillstånd för alkohol finns däremot inte på plats ännu.

– Vi håller på att titta på det och ambitionen är förstås att komma dit så småningom. Det ger en helt annan dimension när vi håller kurser om gästerna samtidigt kan smaka på vad resultatet av produkterna blir, konstaterar Claes Berggren. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078