23948sdkhjf

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Boqueria öppnar en restaurang i Åre lagom till vintersäsongen. Det gastronomiska konceptet liknar det som tapasrestaurangen byggt upp i Moodgallerian i Stockholm sedan starten 2012.

– Vi har hittat ett koncept som passar alla, både högt och lågt. Vi gillar att våra gäster delar på maten och små fina serveringar, har krögaren och delägaren Fredrik Larsson förklarat för Östersunds-Posten.

Efter ett lyckat gästspel under Åre Gastronomy Week tidigt i våras väcktes tanken om en permanent närvaro i Åre.

– Det blev bra respons och tanken slog mig att en Boqueria här skulle vara som klippt och skuren.

The Frozen Mexican har flyttat ut och Boqueria in i lokalen i Åre som med start i december ska fyllas både med spanska matinfluenser och musikuppträdanden. 

Restaurangscenen i Åre får denna säsong flera nytillskott. Förutom Boqueria etablerar sig även APO, Asian Post Office, på orten och kommer att servera mat och dryck med influenser från det asiatiska köket. Pinchos öppnar på torget i Åre och Supper, som serverar mat med influenser från Latinamerika, kommer att flytta till nya lokaler och dubbla sin kapacitet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067