23948sdkhjf

Maten serverad – efter ett halvårs väntan

För sex månader sedan tog han beställningarna. Nu har ständigt aktuella Paul Svensson öppnat sitt tillfälliga gatukök igen och serverat den närodlade maten.

Gatuköksprojektet är ännu ett hållbarhetsinitiativ av stjärnkocken och krögaren Paul Svensson, som nyligen öppnade Paul Taylors lanthandel ihop med Tareq Taylor.

Pauls gatukök öppnade den 4 april i samarbete med Stockholm Gas. Kunderna har sedan fått vänta ett halvår på att bli serverade. Däremellan har hållbarhetsprojektet gått att följa online när råvarorna planterats, odlats och skördats på Rosendals trädgård.

Den 20 och 21 september öppnades gatuköket igen på Norrmalmstorg i Stockholm. På menyn fanns Paul Svenssons hållbara tacos på vintagebröd, mole på grillade rödbetor, guacamole på bondbönor och krispig septembersallad på fänkål, fermenterad rabarber och koriander. Till det serveras en alkoholfri ”mojito” med rabarber och äpple.

– Generellt sett så odlas det i dag betydligt mycket mer råvaror i världen än vi faktiskt behöver, framförallt eftersom att vi sällan tar vara på hela råvaran. Därför är antalet rätter som serveras begränsat och styrs av den tillgängliga odlingsytan på Rosendal, säger Paul Svensson.   

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078