23948sdkhjf

Så mycket kostade årets första hummer

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Säsongen inleds med ett saftigt pris på älskat skaldjur.

Hummerpremiären inföll traditionsenligt i måndags och lika traditionsenligt såldes den första hummern på auktion under tisdagsmorgonen. Lika traditionsenligt såldes den första hummern för en rejäl summa pengar, i år blev notan hela 52 000 kronor kilot.

Läs också: Nya metoder ska rädda utsatt hummer

Vinnaren av budgivningen blev Richard Magnusson, grossist från Nordsjö Fisk, som köpte de två humrarna på uppdrag av Dömle Herrgård i Värmland.

– Det är egentligen fruktansvärt mycket pengar, men det är ju årets första hummer och första slag. Nu när de kommit till mitten av raden kostar de väl knappt tusen kronor kilot, säger han till Göteborgs-Posten som var på plats.

Köpet av den första hummern har blivit något av en tradition och ett jippo där priset ökat rejält med åren, 2006 låg kilopriset på 1 250 kronor och året efter på 2 060 kronor. Rekordet, med stor marginal, är dock fortfarande 2012 då kilopriset låg på hela 102 000 kronor. Då skulle hummern säljas vidare i välgörenhetssyfte.

Årets två humrar vägde totalt 1,2 kilo men priset räknas på en decimal, så de båda såldes för totalsumman på 52 000 kronor.

Mer om: Hummer
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Entreprenör köper huvuddelen av Vapiano

Max nyinvger i Ystad

Svenska Burger King först med återvinningsbar ventilation

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken har fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Nyhetsbrev

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Arkiv

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Ny Jureskogburgare i samarbete med BBQ-profil från Texas

Thaimatskedjan Linnea & Basilika ynglar av sig

Om ett år finns franchisekedjan på minst 14 ställen.

Waynes öppnar i Linköping i egen regi

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111