23948sdkhjf

McDonald's tillbaka i Skellefteå efter tolv år

Expansionen fortsätter med nya restauranger och utrullning av McDelivery.

Det första försöket gick inte så bra. Tolv år senare är McDonald's nu tillbaka i Skellefteå. Den nya restaurangen i Västerbotten ingår i snabbmatsjättens pågående expansion.

McDonald's har genom åren haft svårast att frälsa befolkningen i den norra delen av landet. Både i Norrbotten och Västerbotten har hamburgerjätten fått dra sig tillbaka. Senast det såldes McDonald's-mat i Skellefteå var 2007, men nu har dörrarna slagits upp till en helt nybyggd restaurang.

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka i Skellefteå och få erbjuda Skellefteborna våra goda burgare. Vi strävar alltid efter att göra McDonald’s mer tillgängligt för våra gäster och när vi nu gör det i en ny stad känns det extra speciellt, säger Roland Edin, franchisetagare för McDonald’s Skellefteå.

Varje burgare tillagas på beställning precis som på den norrländska kedjan Max som av tradition varit starkast på hemmaplan. Gästerna i Skellefteå kan även, enligt det nya McDonald's-konceptet, beställa maten via digitala beställningskiosker eller i kassan, för att sedan slå sig ned och bli serverade till bords av McDonald’s medarbetare.

I dag har 125 av McDonald’s cirka 200 restauranger uppgraderats, och ambitionen är att samtliga restauranger ska vara ombyggda under 2020. Dessutom fortsätter expansionen med det sedan tidigare uttalade målet att öppna 30-40 nya svenska restauranger inom en femårsperiod. Ytterligare sju nya etableringar, utöver den i Skellefteå, är redan på gång.

– Vår expansionsresa fortsätter. Det är verkligen ett ambitiöst projekt vi har gett oss in i och jag är stolt över hur vi ständigt fortsätter att höja ribban på våra restauranger, säger Joachim Knudsen, vd McDonald’s Sverige.

Allt fler svenskar har nu också möjlighet att beställa hem burgare online. McDonald's tjänst McDelivery har de senaste veckorna lanserats både i Täby och i Södertälje. Leveranstjänsten McDelivery finns nu på totalt 70 restauranger.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094