23948sdkhjf

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Familjen Oldmark säljer sin ägarandel.

Axel Johnson har förvärvat familjen Oldmarks ägarandel om 30 procent i Martin & Servera som därmed blir helägt av bolaget.

– Jag vill tacka familjen Oldmark för ett mycket fint partnerskap från att vi inledde diskussionerna inför samgåendet och hela vägen fram till idag. Det har varit en glädje att arbeta tillsammans. Vi vill nu från Axel Johnsons sida fortsätta på den inslagna vägen och är mycket stolta över Martin & Serveras fokus på kvalitet, hållbarhet och på att förenkla kundernas kunders vardag och affär, säger Caroline Berg, styrelseordförande Martin & Servera och styrelseordförande Axel Johnson, i en kommentar.

Det var år 2011 som de två familjeägda företaget Martin Olsson och Servera gick samman och sedan dess expanderat till att idag ha en omsättning på 14,6 miljarder och cirka 3 200 medarbetare.

– När vi tillsammans med Axel Johnson skapade Martin & Servera så var familjeföretagandet och långsiktigheten en viktig förenande faktor. När vi nu lämnar som ägare, så är vi glada över Martin & Serveras starka utveckling och ledande position på marknaden, men också över att det även framöver kommer att vara ett svenskt familjeägt bolag, där affärsmässighet alltid förenas med långsiktighet och ansvarstagande, säger Martin Oldmark som var ordförande i Martin & Servera 2011-2018.

Parterna har valt att inte offentliggöra köpeskillingen och affären måste godkännas av konkurrensmyndigheterna i Sverige och Finland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078