23948sdkhjf

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

En ny Pinchos öppnade i helgen i centrala Åre. Den app-baserades kedjan har därmed nått målet om 70 restauranger under 2019. Dessutom fortsätter den internationella expansionen. Härom veckan öppnades den andra restaurangen i Danmark, även den i Köpenhamn.

– Pinchos är väletablerade i Sverige, så nu när vi öppnar kedjans 70:e restaurang är det så klart en milstolpe i vår utveckling, säger Jan Wallsin, vd Pincho Nation AB.

Förra året öppnade Pinchos i Sälen. När tapaskonceptet nu introduceras på ytterligare en populär skidort sker det centralt på torget i Åre i en lokal intill det nya fjällhotellet som kan ta emot 194 gäster.

Enligt Magnus Larsson, etableringsansvarig på Pincho Nation AB, finns ett stort tryck vad gäller förfrågningar om att öppna upp Pinchos-restauranger. Kedjan, som etablerades i Göteborg 2012, har bara under de två senaste åren växt med 25 nya franchisetagare. Och mer är på gång – men då främst i grannländerna.

– I dag finns vi i alla stora svenska städer, och många av dem har fler än en Pinchos. Nu när vi har fått proof of concept satsar vi stort i de nordiska länderna, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094