23948sdkhjf

McDonald's har slut på halloumi

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Ny satsning blev mer framgångsrik än väntat.

Halloumins popularitet ser inte ut att avta i Sverige. Bland annat har Ica och Norrmejerier tillsammans börjat bygga en jätteanläggning för att tillverka sin egen variant av den gnissliga osten.

Läs också: Tre nya McDonald's – alla öppnar i december

Även McDonald's har hakat på trenden och den 26 november lanserade de sin Crispy Cheese – som redan nu sålt slut.

– Jag är både förtvivlad och överlycklig på samma gång. Det är naturligtvis väldigt tråkigt att vi inte kan servera våra gäster deras nya favoritburgare, men samtidigt är jag enormt glad över det varma mottagandet som Crispy Cheese har fått, säger Staffan Ekstam, marknadsdirektör på McDonald’s Sverige, i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet skriver McDonald's att de helt enkelt gjort en för försiktig försäljningsprognos och "en på tok för liten beställning".

Osten som kommer från Arla har en lagringstid på tre månader vilket gör att burgaren kommer tillbaka till McDonald's restauranger i januari.

– Nu får vi analysera hur det här har kunnat hända och säkerställa att det inte sker igen. Det är lätt att vara efterklok, men faktum är att vi borde ha förstått att det skulle bli en storsuccé redan vid första provsmakningen, säger Staffan Ekstam.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bagerierna som säljer flest semlor

De är Sveriges grönaste varumärken

Tv-kock med både ny krog och podd

Nu finns Knut även som lanthandel

Max grundare instiftar stort livsmedelspris

OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Nyhetsbrev

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Arkiv

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

I helgen gäller det för Svenska kocklandslaget

Dumplingskonceptet Dubbel Dubbel blir kedja – målet 30 restauranger

Letar lokaler i bland annat Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund för sitt chinese sharing-koncept.

Expansiva kedjor till Signalfabriken

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

Häktad för våldtäkter på kollega på snabbmatsrestaurang

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126