23948sdkhjf

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Ännu ett företag med ett snabbmatskoncept satsar på att expandera via franchise. Det handlar om Gourmetkorv som ska öppna två nya restauranger i Trollhättan, de första utanför Göteborg.

Enligt tidningen TTELA kommer Trollhättanborna att kunna inmundiga kvalitetskorv med start efter sommaren. Den en av restaurangerna ska ligga på Drottningtorget. Var den andra kommer att ligga vill inte företagets grundare Malin Talcoth avslöja än, men båda restaurangerna kommer att drivas av en och samma franchisetagare.

I nuläget finns fyra restauranger i Göteborgsområdet, men målet är högt ställt. Trollhättan är bara början. Sedan står Borås, Skövde och Kungsbacka på tur. Företaget siktar på att öppna 70 nya enheter inom en tioårsperiod med hjälp av franchisetagare runt om i landet.

– Vi har kört Gourmetkorv i drygt tio år och har så mycket erfarenhet och vet att konceptet är bra. Så nu känner vi att vi vill ut i Sverige, för vi tror att Gourmetkorv kommer att fungera bra överallt, och då är franchise ett bra sätt. Vi har kvar lite kontroll, och kan hjälpa till och är med hela vägen och hjälper en egenföretagare ut i arbetslivet. Det ska bli väldigt roligt, säger Malin Talcoth till TTELA.

Gourmetkorvs koncept består av egenkomponerade kvalitetskorvar med olika ingredienser och kryddningar. I dag finns 75 olika sorters korv på menyn, inklusive vegankorvar, laxkorvar och kycklingkorvar. Under Göteborgs första korvfestival i höstas vann Gourmetkorv förstapriset.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.276