23948sdkhjf

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Årets viltkock 2020 har korats. Han heter Johan Bjurström och är verksam på Restaurang Gammelgården i Sälen. Juryn med Gert Klötzke i sptesen utsåg samtidigt Restaurang Jord i Linköping till Årets viltkrog 2020..

– Det som gör det roligt att jobba med vilt, är att man vet att djuren levt ett bra liv i naturen. Det är mer hållbart att arbeta med vilt i dagens samhälle och jag önskar att fler människor ser viltköttets fördelar och att det hamnar på fler restauranger och i fler butiker i framtiden. För att komma dit är tävlingen Årets viltkock mycket betydelsefull, säger Johan Bjurström.

Oskar Gunnarsson, köksmästare och Andreas Landén, krögare från Restaurang Jord tog emot priset Årets Viltkrog 2020. Motiveringen lyder: ”För sitt ambitiösa arbete med att låta hela naturen inkluderas i sin restaurang. Från hav till skog, från vilt till växtlighet”.

– Det stärker vårt hårda arbete med det vilda som vi brinner för. Vi arbetar hundra procent i säsong med det vilda, säger vinnarna.

Årets viltkock är ett samarbete mellan Eriksberg Vilt & Natur, Svenska Viltmatakademin, Mårdskog & Lindqvist AB samt med stöd av Svenska Jägareförbundet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078