23948sdkhjf

Den utdragna pizzan har kommit till Sverige

Pinsan har anlänt till Sverige. Krögaren som tagit det italienska streetfood-konceptet från Rom till Stockholm heter Nicola Perrelli, själv med rötter i Italien.

För en dryg månad sedan öppnade han krogen Al Taglio da Perrelli i en lokal i Centralstationen i Stockholm. I köket huserar en pizzamästare från Napoli som Nicola Perrelli har knutit till sig.

– Men här gör han pizza från Rom, säger Perrelli till Allt om Stockholm.

Pinsa betyder utdragen pizza och och anses av somliga vara förfader till den vanliga pizzan. Den skiljer sig åt mer än bara till formen. Pinsadegen görs på oraffinerat mjöl och vatten som får jäsa i 72 timmar. Det gör, enligt Perrelli, degen lätt att tugga.

All topping är gjord av italienska råvaror som buffelmozzarella, salami, prosciutto, breasola, gula och röda små tomater

– Det enda som inte är italienskt här inne är vattnet till espressomaskinen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078