23948sdkhjf

Här säljer Maxibutiken restaurangernas mat

Ica Maxi Universitetet i Örebro börjar sälja färdiglagade maträtter från lokala restauranger för att stötta krögarna.

Det handlar om maträtter tillagade av Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog, den italienska restaurangen Amano och den vegetariska restaurangen GRO. Under veckodagarna kommer man kunna köpa singelmaträtter, och på helgen trerätters måltider. Av den totala försäljningssumman skänks 5 procent till välgörande ändamål, skriver Maxibutiken i ett pressmeddelande.

– Som kolleger i matbranschen är vi stolta över det fina restaurangutbud som Örebroregionen bjuder på. I dessa utmanande tider vill vi gärna hjälpa våra kunder att kunna äta riktigt god mat i hemmet samtidigt som vi värnar om våra kollegor inom restaurangbranschen, säger Patrik Persson, vd på Ica Maxi Universitetet.

– Vi vill uppmana Örebroarna att fortsätta hålla igång sina favoritrestauranger - boka bord, beställ take-away eller titta förbi Örebros Matmecka och köp restaurangmat när du veckohandlar. Det är under de kommande månaderna som slaget står om vi skall ha levande restauranger och krogar, säger han vidare.

Covid-19 har slagit hårt mot lokala entreprenörer, inte minst krögare. Många har gått över till ökade hemleveranser, men för restauranger vars mat tar längre tid att laga eller som ligger en bit utanför stan kan det vara svårt att ändra om till att plötsligt leverera maten direkt hem till gästen.

— Det känns väldigt bra att Ica Maxi gör detta initiativ för att stötta lokala restauranger. För oss betyder det mycket och jag tror även att våra befintliga och nya gäster kommer uppskatta det mycket, säger krögaren Roger Hjälm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079