23948sdkhjf

19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Den första uttagningen till Årets kock 2020 är genomförd. 24 bidrag går vidare till kvaltävlingen den 9-10 juni. En jury, ledd av Tommy Myllymäki, har gallrat ut fem kvinnor och 19 män bland totalt 68 ansökningar. 

– Det har varit många kvalificerade ansökningar i år och en svår uppgift att välja ut de 24 bästa bidragen. Det märks att nivån har höjts jämfört med föregående år, menar Tommy Myllymäki.

Följande kockar är vidare till kvaltävlingen (utan inbördes ordning):

  1. Marcus Bremdal - Konstnärsbaren, Stockholm
  2. Adam Nilsson - Konstnärsbaren, Stockholm
  3. Liselott Karlsson - Restaurang Hybrid, Stockholm
  4. Mattias Jönsson Caesar - På skissernas, Lomma
  5. Mikael Feuk - Gastro Gaspari, Flyinge
  6. Sonny Tapper - Aveqia, Stockholm
  7. Magnus Åkerström - Stadshuskällaren, Stockholm
  8. Ludwig Tjörnemo - Unilever AB
  9. Jessie Sommarström - Urban Deli, Stockholm
  10. Martin Karlsson - Grenna Hotell, Gränna
  11. Andreas Jerrhag - Smoke Barbecue & Bar, Karlskrona
  12. Henric Herbertsson - SK Mat & Människor, Göteborg
  13. Emelie Nielsen - Restaurang KRUBB, Töreboda
  14. Christian Siberg - Omaka, Stockholm
  15. Martin Anneflod - Spiseriet, Göteborg
  16. Joakim Kjaerkner - Brasserie du Sud, Ystad
  17. Lisa Lönner Pulkkinen - Husmor Lisa Fine Home Dining, Vaxholm
  18. Luqaz Ottosson - Restaurang ROT, Gotland
  19. Niklas Ekholm - Hackholmssund Konferens, Bro
  20. Jesper Jakobsson - Restaurang Bhoga, Göteborg
  21. Ola Wallin - Kroken och Bloom, Göteborg
  22. Jesper Westermark - Allegrine, Stockholm
  23. Matilda Ewaldh - Skärets krog, Smögen
  24. Emil Petzén - Halmstad Golfklubb, Halmstad

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094