23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

RZ Gruppen

RZ Gruppen är en komplett verkstadsgrupp med idag 12 st. mekaniska verkstäder för kvalificerad bearbetning: RZ ABAK, RZ Auto CNC, RZ FerroMekano, RZ Finmekanik, RZ HB Mekaniska, RZ INM Mekaniska, RZ Kils Verkstad, RZ Mekpart, RZ OLDA Innovation, RZ Pressmetall, RZ Riboverken och RZ ZamPart.

RZ ABAK AB

RZ ABAK’s kärnkompetens består av att tillverka svetskonstruktioner uppbyggda kring bockade rör i små/medelstora serier där dimensioner upp till 154 mm är möjliga med rörbockning. Produkterna kännetecknas ofta av höga kvalitetskrav avseende, toleranser, renhet och komplexitet. Alla rörkonstruktioner som har flöde i sig trycktestas upp till 450 bar och de flesta rören ytbehandlas med förkromning eller våtlackning. Vår teknikavdelning har resurser för att kunna ta en idé till färdig produkt t.ex. utifrån en 3D modell, beräkna och utarbeta produktionsritningar. Tryckkärlsberäkningar och CE märkning är andra exempel på tjänster vår teknikavdelning kan erbjuda.

RZ Auto CNC AB

RZ Auto CNC erbjuder marknaden CNC-bearbetade, huvudsakligen automatsvarvade komponenter, efterbearbetning och efterbehandling. Våra kunder, med vilka vi har ett mycket nära samarbete, finns främst inom verkstads- och fordonsindustrin.

RZ Ferromekano AB

Specialist på vattenskärning som med 15 år i branschen garanterar gedigen kunskap och lång erfarenhet. Vårt focus ligger på hög kvalitet och tack vare vårt stora materiallager av stål, aluminium, rostfritt samt koppar, mässing och olika plaster är våra leveranstider korta.

RZ Finmekanik AB

Med bred kunskap av konstruktion och tillverkning av komplicerade fixturer och verktyg för stansning, bockning, pressning och plastformning samt tillverkning av prototyper upp till mindre produktionsserier.
En leverantör specialiserad på bearbetning och expertkunskap inom sina områden, vilket ger en bred samlad kompetens. RZ Finmekanik har lång erfarenhet av tillverkning av detaljer i de flesta legeringar som ex. titan. Kunderna finns inom försvar, rymd, medicinteknik och övrig industri.

RZ HB Mekaniska AB

RZ HB Mekaniska är ett högteknologiskt verkstadsföretag med huvudsaklig inriktning mot CNC-fräsning, CNC- svarvning och maskinbyggnation. Ett företag som alltid strävar efter att vara ledande inom tillverkning av avancerade artiklar med höga krav.

RZ INM Mekaniska AB

RZ INM Mekaniska AB är specialister inom plåtbearbetning, med djupdragningspressar, NC-styrda kantpressar och med 3-D laser tillverkas avancerade plåtdetaljer i alla material. Vårt koncept omfattar hela vägen från rådgivning till färdig leverans och vi har lång erfarenhet inom verktygskonstruktion och materialegenskaper, från prototyp till serieproduktion.

RZ Kils Verkstad AB

RZ Kils Verkstad AB är en kvalificerad legoleverantör inom stål- och plåtbearbetning. Med kompetens och genomtänkt maskinpark kan vi erbjuda kvalitet, säkra leveranser och konkurrenskraftiga priser inom de flesta former av industriell bearbetning. RZ Kils Verkstad AB tar ett fast grepp kring samtliga led i produktionskedjan. Från skärning, bockning och svarvning till svetsning och maskinbearbetning. I egen verkstad tillverkas allt från stora, tunga stålkonstruktioner till smådetaljer i tunnplåt. Utan problem hanteras komplexa systemleveranser likväl som serieproduktion av varierande storlek.
Vi är certifierade med bland annat:
Marin- och offshoreindustrilicenser enligt DNV-OS-C401 och ISO 15614-1:2004
Svetsarprövning enligt SS EN 287 och DNV-OS-C401
Vi är certifierade för tillverkning av tryckkärl enligt PED-normer.

RZ Mekpart AB

RZ Mekpart är en totalleverantör med tillverkning av prototyper, små och stora serier i en komplett CNC-avdelning med 3-, 4- och 5-axliga fleroperationsmaskiner och även en manuell avdelning med bl.a. fräsning, svarvning, arborrning
Vi har dessutom en avancerad plåt- och svetsavdelning som lever upp till de hårda kraven från bland annat marin- och offshoreindustrin. Den moderna maskinparken har hög kapacitet även för kantpressning och rörbockning m.m. En stor fördel är just kombinationen av tillverkning i datorstyrda maskiner och den gedigna hantverksskickligheten i vår manuella avdelning. RZ Mekparts monteringsavdelning har kompetens inom mekanik, pneumatik, hydraulik och elektronik

RZ OLDA Innovation AB

Sedan starten 1985 har RZ OLDA skaffat sig lång erfarenhet av utveckling, konstruktion och tillverkning av specialverktyg och utrustning, främst för fordonsindustri och andra tillverkningsindustrier. Störst resurser har RZ OLDA inom skärande bearbetning.
De har även en avdelning för tillverkning av eget utvecklade dörrbeslagsprodukter med varumärke OLDA, exempelvis automatiska kantreglar för pardörrar.
Vår avdelning för manuell bearbetning är perfekt för utveckling, prototyp- samt legotillverkning av mindre serier. För större serier eller mer avancerad bearbetning har vår CAM- och CNC-avdelning den senaste tekniken att tillgå. OLDA har även avdelningar för svets, montering och lasermärkning. Vi tillhandahåller också installation och service hos kund.

RZ Pressmetall AB

RZ Pressmetall är ett flexibelt företag med bred materialkunskap och lång erfarenhet, vi är specialiserade på varmsmidda detaljer i aluminium och mässing. Varmsmidda ämnen är starka och har låg vikt, och till skillnad från gjutna ämnen har varmsmidda ämnen en hög exakthet och är utan porositet. Vi tillverkar delar med hög precision i olika aluminiumlegeringar och mässing till bland annat flyg- och försvarsindustrin samt naturligtvis, även till övrig verkstadsindustri.

RZ Riboverken AB

RZ Riboverken är specialiserade på plåtbearbetning med produktion i laser- och stansmaskiner samt moderna kantpressar. Här finns kompetens att driva kundunika projekt – från idé, konstruktion och prototyp till serieproduktion. Vi erbjuder projektledning, teknikkompetens, montering av färdig produkt och garanterar detaljer för högt ställda krav. Våra kunder finns inom automotive, försvar och övrig industri.

RZ ZamPart AB

RZ ZamPart AB är ett verkstadsföretag med hög kompetens inom skärande bearbetning, djupdragning och kallflytpressning. En kontraktstillverkare känd för hög kvalitet och leveranssäkerhet! Bland våra kunder finns världsledande företag inom fordonsindustri, försvarsindustri och övrig verkstadsindustri.

Fakta om RZ Gruppen

Adress
RZ Gruppen
Britta Sahlgrensgata 6
421 32 Göteborg

Region
Sverige
Västra Götalands län
Göteborgs stad

Anställda: 650

Kontaktpersoner

Johan Petersson
Telefon: +46 728562029
RZG AB
Avdelning: RZ Zampart

Sänd till en kollega

0.111