23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Funderar du på att lägga nytt golv?

Är det så att du funderar på att lägga nytt golv hemma?

Det går många gånger bra att göra på egen hand, beroende på vad för golv du väljer. En del golv kan vara bra att anlita en golvläggare för, men ska du lägga golv laminat, så är det inte så svårt att göra det själv. Innan du ska lägga golv, så fundera på vad för slags golv som passar bäst i det rummet. Du bör även vara noggrann och mäta rummet, så att du köper tillräckligt med golv. Om rummet är avlångt, så rekommenderas det att du lägger golvet i längdriktningen. Om det däremot är ett kvadratiskt rum, satsa på att lägga golvet i riktning med ljusinsläppet.

Lägga laminatgolv
Om du valt att använda golv laminat, så lägger du det lätt på egen hand. Det genom att vika samman brädorna. Det krävs inget lim eller specialverktyg för att lägga det. Glöm bara inte att ha ett bra underlagsmaterial. Anledningen till det är att du ska jämna ut små ojämnheter samt att det även ger en bra stegljudsdämpning. Det går bra att lägga laminat på gammalt golv om det är plant.

Det är enkelt sedan att underhålla ett laminatgolv. Till vardags kan du dammsuga och moppa det vid behov. Om det fått lite besvärligare fläckar kan du gå på dessa med en svamp och allrengöring. Använd även möbeltassar och skyddande mattor under rullande hjul för att minska att det blir repor på golvet.

Välja rätt golv
När du bestämt att du ska lägga ett nytt golv i ett av dina rum, så är det bra att fundera på vad rummet används till eller kommer att användas till. En del rim har mer slitage på golvet än andra. Hallen är ett bra exempel på en plats som får mycket slit på golvet. Det av grus, sand, väta. Köket är även det ett rum vars golv kan råka ut för spill, eller att man tappar vassa verktyg. Dessa rum kräver extra tåliga golv. Då kan laminatgolv eller vinylgolv vara bra alternativ.

När det gäller att välja färg på ditt golv, så är det ju så att ljusa golv, de gör att ett rum kan kännas större. Sen så kan bredden och storleken på plankorna användas för att så att säga lura ögat. Om du vill att rummet ska se längre ut, så kan du använda dig av horisontella linjer och breda plankor. För att få rummet att se bredare ut, lägg då dem på tvären.

Sänd till en kollega

0.016