23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Funderar du på att börja med SUP?

SUP, det står för stand up paddling. Du har säkert sett dom, vid badsjön du brukar bada, eller på sociala medier, en bräda som personer står på. Att paddla SUP eller utföra ståpaddling är något som har kommit att bli allt mer populärt.

Det kallas även för stand up paddling och för att utföra detta, så krävs det att du har en så kallad SUP bräda. Du kan börja med att köpa dig en billig sup bräda för att komma igång. På dig räcker det med badkläder. Själva grejen med SUP föddes på Hawaii, då det var ett sätt att snabbt ta sig ut i vattnet till de höga vågorna. Det har sedan utvecklats till vad det är idag.

Köp en bra SUP bräda
För att komma igång med ståpaddling så behöver du ha en bra sup bräda. Det finns idag flera varianter att välja på. De finns dessutom som uppblåsbara och som hårda brädor. Det är lite enklare med en du blåser upp. Dels eftersom den är lättare att bära med dig och transportera, dels enklare att hantera när du väl är i vattnet. Stöter du mot någon med en uppblåsbar SUP så händer inte så mycket. Med en hård bräda blir det lite hårdare stöt. Dock är det så att de hårda varianterna har en något bättre kapacitet i vattnet.

Även om en paddelbräda påminner om en surfbräda så finns det stora skillnader mellan dem. En paddelbräda är bra mycket större för det första. Både när det gäller längd och bredd. Storleken på brädan avgör hur stabil den är. Du behöver även en paddel till din bräda, som är så pass lång att du kan stå upp och paddla med den.

Vilken paddleboard passar dig?
SUP bräda kallas även för paddle board. De kommer som sagt i flera varianter. Bland annat finns de i plast, kolfiber samt uppblåsbara. Sedan har de även olika längder. Du bör välja en bräda som är runt 20 cm längre än du själv är. Så är du 175 cm lång, välj en bräda som är 205 cm lång. Ett bra första val av bräda är just den som är uppblåsbar. Den tar liten plats, är lätt att ta med i bilen och enkel att förvara även hemma. Men testa dig gärna fram för att hitta en bräda som passar dig. Kanske börja med  att låna en?

Sänd till en kollega

0.016