23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Dags att byta ut golvet i bostaden?

Visst är det trevligt när man får chansen att förnya olika detaljer i hemmet? Vare sig det gäller ett måste eller att man helt enkelt önskar en förnyelse. Men var börjar man? Vad behöver man tänka på innan man sätter igång?

Till att börja med - kan du ta dig an projektet på egen hand eller behövs det en yrkesman? Några frågor att ställa dig själv: hur stort är projektet, om det finns fuktskador som först behöver tas hand om, har du tid och tillräckligt med kunskap för att själv utföra jobbet samt kostnadsfrågan på material och jobbet. Det sägs vara relativt enkelt att lägga golvet själv, såvida man har tillgång till korrekta verktyg och om man väljer den typ av golv som fungerar bäst för ens kunskap och tidstillgång. Klickparkett är en populär variant, då det är både lättare och snabbare att utföra jobbet.

När det är dags att välja vilket golv som ska inköpas är det en god idé att tänka praktiskt. Golvet ska vara slitstarkt och behagligt att gå på. Det ska klara av flera utmaningar. Laminatgolv är populärt, då det är relativt prisvärt och slitstarkt. En annan faktor att ta med är att golvet ska passa in med inredningen.

Jämförelse mellan laminat- och vinylgolv

Två populära varianter på marknaden är laminat- och vinylgolv. Laminatgolv är, jämförelsevis, relativt prisvärt och slitstarkt. Priset beror på hur pass slitstarkt det är, dess garanti och hur pass vattentåligt det är. På marknaden finns laminatgolv med klickbara system, som gör det enklare att själv utföra jobbet. Och även flera som lämpar sig bra för golvvärme, vilket ofta är uppskattat under den kalla årsperioden.

Alla jämförelser beror på hur mycket tid och pengar du vill lägga på golvet samt vad du fokuserar på gällande golvets kvalitet och utseende. Oavsett vad du väljer, så tänk långt framåt i tiden. Har du barn eller dagliga rutiner som gör att golvet får stå ut med flera utmaningar? Golvet utgör ofta en stor bas av rummet och bostadens värde ökar  med högkvalitativa materialval i hemmet.

Sänd till en kollega

0.031