<![CDATA[RS & FastFood]]> https://www.foodnet.se Dom senaste artiklarna med branschnyheter. sv Premiär för Ollis Deli när äldste brodern Ingrosso spinner vidare https://www.foodnet.se/article/view/1160779/premiar_for_ollis_deli_nar_aldste_brodern_ingrosso_spinner_vidare?ref=rss Familjen Ingrossos entreprenörskap tar sig många olika former. Senast i en ny restaurang signerad äldste brodern Oliver. Ollis Deli öppnar nästa vecka i Humlegården i Stockholm. Tue, 29 Apr 2025 09:22:11 +0200 https://www.foodnet.se/article/view/1160779 Topplistor: Här är städerna som har flest burgarställen och pizzerior https://www.foodnet.se/article/view/1160702/topplistor_har_ar_staderna_som_har_flest_burgarstallen_och_pizzerior?ref=rss Dalarna är ett starkt pizzafäste och Kalmar har flest hamburgerställen per capita i Sverige, enligt data från anlaysföretaget Prospect Mapping som visar på stora lokala skillnader runt om i landet. Tue, 29 Apr 2025 06:58:50 +0200 https://www.foodnet.se/article/view/1160702 Nya lagen för byråkratisk – lägger ned bryggeriet efter 11 år https://www.foodnet.se/article/view/1160686/nya_lagen_for_byrakratisk_lagger_ned_bryggeriet_efter_11_ar?ref=rss Västra Ämterviks bryggeri stänger ned verksamheten. Lagen om gårdsförsäljning gynnar inte, då dokumentation, byråkrati och avgifter tar för mycket tid, menar ägaren. Mon, 28 Apr 2025 18:13:08 +0200 https://www.foodnet.se/article/view/1160686 Upp till bevis för Roy Naders schnitzlar – i veckan öppnar Dersch https://www.foodnet.se/article/view/1160570/upp_till_bevis_for_roy_naders_schnitzlar_i_veckan_oppnar_dersch?ref=rss Med sloganen ”Probably the best schnitzel in the world” slår krögaren Roy Nader upp portarna för sina nya restaurang Dersch. Mon, 28 Apr 2025 13:20:19 +0200 https://www.foodnet.se/article/view/1160570 Sebastian Mannerström ska ta ut svängarna på ny krog i centralt läge https://www.foodnet.se/article/view/1160524/sebastian_mannerstrom_ska_ta_ut_svangarna_pa_ny_krog_i_centralt_lage?ref=rss Sonen till stjärnkrögaren Leif Mannerström står på egna krogben. I sommar öppnar Sebastian Mannerström ny restaurang i centrala i Göteborg. Mon, 28 Apr 2025 11:08:24 +0200 https://www.foodnet.se/article/view/1160524 Ja till gårdsförsäljning av alkohol – historiskt riksdagsbeslut https://www.foodnet.se/article/view/1160050/ja_till_gardsforsaljning_av_alkohol_historiskt_riksdagsbeslut?ref=rss Riksdagen har som väntat sagt ja till regeringens förslag om att kunna sälja alkoholdrycker i mindre skala vid gårdsförsäljning. Frågan är nu om tillstånden hinner bli klara i tid. Thu, 24 Apr 2025 13:45:51 +0200 https://www.foodnet.se/article/view/1160050 Sushi Yama byter läge – satsar på stor uteservering och alkohol https://www.foodnet.se/article/view/1159782/sushi_yama_byter_lage_satsar_pa_stor_uteservering_och_alkohol?ref=rss Stor uteservering och uppgradering till det senaste i konceptväg när Sushi Yama byter lokal i Kupolen. Wed, 23 Apr 2025 17:28:45 +0200 https://www.foodnet.se/article/view/1159782 Alla sinnen stimuleras på stjärnkockens matstudio https://www.foodnet.se/article/view/1159611/alla_sinnen_stimuleras_pa_stjarnkockens_matstudio?ref=rss Anton Bjuhr har lämnat Gastrologik bakom sig. På Dörr 6H är mat, ljus och ljud skräddarsytt av stjärnkrögaren för att stimulera gästens alla sinnen. Wed, 23 Apr 2025 11:35:05 +0200 https://www.foodnet.se/article/view/1159611 Skuldsatt Espresso House stänger ännu ett kafé i centrala Stockholm https://www.foodnet.se/article/view/1159530/skuldsatt_espresso_house_stanger_annu_ett_kafe_i_centrala_stockholm?ref=rss Espresso House, som dras med en tung skatteskuld från pandemiåren, fortsätter att avveckla enheter. Minst fyra kaféer har stängt i Stockholm och ännu fler runt om i landet. Wed, 23 Apr 2025 08:57:01 +0200 https://www.foodnet.se/article/view/1159530 WWF:s rödlistning av sill och makrill får kritik https://www.foodnet.se/article/view/1159462/wwfs_rodlistning_av_sill_och_makrill_far_kritik?ref=rss All makrill och norsk sill får rött ljus i WWF Fiskguiden. Anledningen uppges vara flera år av överfiske, till följd av att de fiskande länderna inte kunnat komma överens om hur kvoterna ska fördelas. Men enligt Norges sjömatråd stämmer inte den bilden. Tue, 22 Apr 2025 17:27:23 +0200 https://www.foodnet.se/article/view/1159462 Växande krogkoncern öppnar färgstarkt medelhavsbrasserie https://www.foodnet.se/article/view/1159459/vaxande_krogkoncern_oppnar_fargstarkt_medelhavsbrasserie?ref=rss Ägartrion bakom nya Brasserie Voyage ser fram emot att bli en ännu starkare spelare i Göteborgs krogvärld. Tue, 22 Apr 2025 17:10:57 +0200 https://www.foodnet.se/article/view/1159459 Nya Max-satsningar i Halland och Skåne https://www.foodnet.se/article/view/1159202/nya_maxsatsningar_i_halland_och_skane?ref=rss Öppnar sin andra restaurang i Kungsbacka i sommar och ansöker återigen om bygglov i Trelleborg.  Tue, 22 Apr 2025 08:08:29 +0200 https://www.foodnet.se/article/view/1159202 Grand Hôtel vill bli en mer hållbar matdestination med WWF:s hjälp https://www.foodnet.se/article/view/1159095/grand_hotel_vill_bli_en_mer_hallbar_matdestination_med_wwfs_hjalp?ref=rss Femstjärniga Grand Hôtel i Stockholm har lanserat sin första One Planet Plate-rätt i enlighet med de kriterier som formulerats av Världsnaturfonden (WWF). Thu, 17 Apr 2025 09:42:40 +0200 https://www.foodnet.se/article/view/1159095 Dryckestillverkare breddar sig till nya segment https://www.foodnet.se/article/view/1159064/dryckestillverkare_breddar_sig_till_nya_segment?ref=rss Flera dryckestillverkare går utanför sin kärnverksamhet för att bredda affären. Brämhults, Smakis och Kiviks är några av dem som lanserar drycker i helt nya segment för att kunna växa. Wed, 16 Apr 2025 22:18:59 +0200 https://www.foodnet.se/article/view/1159064 Öppnar restaurang i Stockholm som Tony Soprano hade älskat https://www.foodnet.se/article/view/1158586/oppnar_restaurang_i_stockholm_som_tony_soprano_hade_alskat?ref=rss Krögaren bakom Beirut Café, Elias Karroum, satsar italienskt när han öppnar Gabagool i Östermalms saluhall i Stockholm.  Tue, 15 Apr 2025 08:32:26 +0200 https://www.foodnet.se/article/view/1158586 Nya Elio en hyllning till solen, smakerna och staden https://www.foodnet.se/article/view/1158554/nya_elio_en_hyllning_tillsolen_smakerna_och_staden?ref=rss Elio, som öppnar lagom till påsk, blir Familjen Orrmyrs största restaurang med uteservering för 200 gäster i centrala Göteborg. Mon, 14 Apr 2025 17:16:40 +0200 https://www.foodnet.se/article/view/1158554 Stjärnkrögarens mål: Göra Operakällaren till tvåstjärnig restaurang https://www.foodnet.se/article/view/1158552/stjarnkrogarens_mal_gora_operakallaren_till_tvastjarnig_restaurang?ref=rss Emanuel Tärnqvist har utsetts till executive chef för Operakällaren och kulinarisk ledare för hela Operahuset. Mon, 14 Apr 2025 16:45:58 +0200 https://www.foodnet.se/article/view/1158552 Kocklandslaget spikat – får två lagkaptener https://www.foodnet.se/article/view/1157693/kocklandslaget_spikat_far_tva_lagkaptener?ref=rss Siktet är inställt på Culinary World Cup 2026 och Culinary Olympics 2028 för seniorerna och juniorerna i de nykomponerade landslagen. Wed, 09 Apr 2025 16:40:49 +0200 https://www.foodnet.se/article/view/1157693 Nya ägare räddar välkända mikrobryggeriet efter konkursen https://www.foodnet.se/article/view/1157340/nya_agare_raddar_valkanda_mikrobryggeriet_efter_konkursen?ref=rss Grebbestads Bryggeri gick nyligen i konkurs. Nu tar huvudbryggaren tillsammans med de tre nya ägarna över verksamheten. Tue, 08 Apr 2025 14:55:18 +0200 https://www.foodnet.se/article/view/1157340 Sushi Yama till Mall of Scandinavia – tredje öppningen sedan rekonstruktionen https://www.foodnet.se/article/view/1156814/sushi_yama_till_mall_of_scandinavia_tredje_oppningen_sedan_rekonstruktionen?ref=rss Den nya restaurangen i Westfield Mall of Scandinavia beskrivs som ett viktigt steg i sushikedjans digitala transformation.  Mon, 07 Apr 2025 08:32:34 +0200 https://www.foodnet.se/article/view/1156814 Avtalet klart för besöksnäringen: ”Styrkebesked men innebär utmaningar” https://www.foodnet.se/article/view/1156767/avtalet_klart_for_besoksnaringenstyrkebesked_men_innebar_utmaningar?ref=rss Visita och Hotell- och restaurangfacket (HRF) har tecknat ett nytt kollektivavtal som följer märket. Förhandlingschefen Torbjörn Granevärn nöjd med att det finns en tydlig prioritering av de som stannar i branschen. Sun, 06 Apr 2025 21:38:10 +0200 https://www.foodnet.se/article/view/1156767 Mister York ökar närvaron i Stockholmsområdet https://www.foodnet.se/article/view/1156661/mister_york_okar_narvaron_i_stockholmsomradet?ref=rss En restaurang blir tre i Stockholmsområdet när burgarkedjans expansion når Arninge handelsplats och Mall of Scandinavia. Mister York anländer även till Malmö i sommar. Fri, 04 Apr 2025 11:50:30 +0200 https://www.foodnet.se/article/view/1156661 Björn Frantzén förverkligar dröm med nytt grillhus i Stockholm https://www.foodnet.se/article/view/1156547/bjorn_frantzen_forverkligar_drom_med_nytt_grillhus_i_stockholm?ref=rss Frantzén Group ska öppna ett modernt grillhus i centrala Stockholm, men först tar stjärnkrögaren Brasserie Astoria-konceptet till Marbella. Fri, 04 Apr 2025 08:26:41 +0200 https://www.foodnet.se/article/view/1156547 Fabrique-grundarna tar över när Djurgårdsbrunn öppnar efter fem år https://www.foodnet.se/article/view/1156233/fabriquegrundarna_tar_over_nar_djurgardsbrunn_oppnar_efter_fem_ar?ref=rss Efter att ha varit stängt i fem år öppnar anrika Djurgårdsbrunn värdshus igen med Fabrique-grundarna Lotta och David Zetterström som restauratörer. Thu, 03 Apr 2025 07:33:48 +0200 https://www.foodnet.se/article/view/1156233 Han ska försvara Sveriges färger i Bocuse d’Or https://www.foodnet.se/article/view/1155920/han_ska_forsvara_sveriges_farger_ibocuse_dor?ref=rss Ludwig Tjörnemo vann en jämn svensk final. Nästa mål är att ta sig vidare till världsfinalen i Lyon. Wed, 02 Apr 2025 08:46:35 +0200 https://www.foodnet.se/article/view/1155920