23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Snickeriverkstäderna får en ökad betydelse i framtiden

Ska Sverige klara sina miljömål framöver så måste träindustrin öka. Trä är det miljösmartaste byggnadsmaterialet av alla och det i alla led av processen. Avverkningen sker lokalt och för varje träd som fälls i Sverige återplanteras två.

Trä är ett lätt och starkt material, att det är lätt gör transporterna billigare och att det är starkt ökar användningsområdena. Trävaror lagrar koldioxid under lång tid så genom att använda förnybara byggelement av trä minskas utsläppen av växthusgaser. Trä kan dessutom eldas upp och bli till energi när det har tjänat sitt ursprungliga syfte.

Det är inte längre tal om enbart inredningar och småhus i trä idag kan i princip allt byggas i trä. Här bör vi snegla på vår granne i väster som är ledande i världen när det kommer till stora byggnader och konstruktioner av trä. Världens högsta träbyggnad är till exempel Mjøstårnet i Brumunddal, denna byggnad har 18 våningar och är 85,4 meter hög och innehåller både hotell, lägenheter, kontor och restaurang samt en simhall.

För att återgå till snickeriverkstäderna så vill jag lyfta fram ett företag som handcraftedinterior.com . Handcrafted Interior är ett ungt och innovativt möbelföretag som ägs av två familjer en i Danmark och en i Lettland, båda drivna av en dröm att tillverka skräddarsydda kök och möbler med fokus på vacker design i trä och det kvalitetspräglade förarbetet i detaljerna

Företaget har idag vuxit till 60 medarbetare i tre länder av vilka knappa 50 är passionerade och yrkeskunniga snickare på snickeriet i Lettland. Som företagsnamnet indikerar erbjuder man inte enbart kök utan även andra snickrade och måttanpassade lösningar så som inbyggda skåp, walk-in closets, hyllor, barnmöbler, badrumsmöbler med mera. Tack vare sin verkstad i Lettland kan företaget erbjuda ytterst attraktiva priser och snabba leveranstider. Den enskilde snickaren producerar alla kök och möbler från grunden till färdig produkt, därefter kommer samma snickare hem till dig i Sverige och monterar sitt hantverk.

Handcrafted Interiors passion är att skapa vacker och innovativ design som inte bara ser läcker ut utan som även är funktionell i alla avseenden. Man ser som sin främsta uppgift att kunna leverera kök och andra handgjorda möbler av fantastisk kvalitet där kärleken till designen och hantverket lyser igenom.

En gång i tiden var det träindustrin och snickeriverkstäderna som byggde upp våra brukssamhällen och nu kan det bli snickeriverkstäderna som bygger upp vårt framtida samhälle.  

Sänd till en kollega

0.031