23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Padelkläder ett måste för den sportige

Gillar du att spela padeltennismatcher tillsammans med vänner eller din partner?

Då är du en av många som njuter av denna intensiva och roliga sporten. Den här artikeln blickar mot kläderna som passar både herrar och damer som gillar att spela padel. Bland det första du bör tänka på är varumärket. Välj ett med bevisad erfarenhet inom branschen och vars kläder lever upp till sportens och dina egna krav. Humbleton är bara ett exempel på varumärke som du kan titta närmare på. Givetvis, finns det fler om deras kollektion inte faller dig i smaken. Det är bara att söka på nätet eller besöka en sportbutik för att få titta på sortimentet.

Damer vs herrar

Som sagt är varumärket av stor betydelse men det finns även annat att tänka på, nämligen trenderna inom sportkläderna. Självklart, finns det skillnader damer och herrar emellan. Konstigt vore annars. Damerna väljer väl åtsittande linne som övre plagg medans herrarna satsar oftast på kortärmade skjortor. Nedre plaggen består av shorts för männen, respektive kjolar för kvinnorna. Båda ger en stor rörlighet och gör att du presterar bättre under en match. Låt oss även tilläga att många av damerna väljer att ha kortärmade klänningar istället för en tvådelad outfit. Varför? De är mer eleganta och kvinnliga samtidigt som de ger stor komfort. När det kommer till färgerna så skiljer sig inte damerna och herrarna speciellt mycket åt. Vita övre delar och mörkare shorts eller kjolar är ganska vanliga val för båda könen. Viktigast av allt är att du känner dig bekväm och vacker, en kombination som lätt kan uppnås tack vare de fina kollektionerna som erbjuds på marknaden idag. 

Design och egenskaper

Padeltennis är en krävande sport där frihet och stor rörlighet ligger i fokus. Därför ska kläderna vara designade på ett sätt som ger just denna rörelsefrihet. Framför allt bör de vara tillverkade av mjuka tyg som dessutom är snabbtorkande, speciellt de övre delarna. Varje intensiv sport leder oftast till att du svettas, därför är det extra viktigt med plagg som lätt absorberar fukten.

Padelkläderna bör också ge flexibilitet då sporten utmärker sig med snabba och intensiva rörelser. Kläder med hög elasticitet är att föredra. Som det nämndes tidigare är det viktigt att köpa utrustning från tillverkare med högkvalitativa produkter. Plaggen måste tåla tvätt utan att förlora varken form, färg eller kvalité. En större investering i början, lönar sig i längden.

Sänd till en kollega

0.016