23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Använd trä som byggmaterial

Vi läser ofta om aktivister som protesterar mot skogsavverkning. Det är viktigt att hålla isär begreppen kring detta då det som regel handlar om avverkning av känslig skog eller rödlistade arter.

Det finns oerhörda fördelar med att använda trä som byggnadsmaterial, även miljömässiga för trä spelar en viktig roll i klimatarbetet. Trä är det enda byggmaterialet som är fullt förnybart, ekologiskt och klimatsmart eftersom trä är en förnybar råvara som dessutom förmår att binda koldioxid.

Vilka andra fördelar finns det med trä som byggmaterial? Trä har låg vikt men ändå en hög hållfasthet, den låga vikten har även betydelse vid transporter (ju lättare transporter desto mindre slitage på vägarna). Mycket av byggandet i trä sker på fabriker så bara monteringen återstår när sektionerna når byggplatsen vilket gör byggtiden kortare.

 Nu är det inte bara själva byggnaderna som med fördel byggs av trä, väldigt mycket av inredningen kan också byggas i trä utan att det för den skull ser ut som en sportstuga eller blir ”too much furu” som inrednings designern Simon sa. Fördelarna med en inredning av trä är att trä är mycket formbart och lätt att måttanpassa. Finns det något härligare än badrumsmöbler i trä, kanske till och med en lite maritim touch. Köper du din inredning i massivt trä från Handcrafted Interior så kommer de hem till dig och mäter upp det rum i ditt hem där möbeln ska stå och fungera. Handcrafted Interior handtillverkar inredningar, därav namnet. Tillverkningen sker i företagets snickeri i Lettland utifrån de mått som tagits i din bostad. Man arbetar inte med standardmoduler eller standardmått utan skåp, lådor och luckor tillverkas för hand för att exakt passa in i ditt hem. Många inredningsdetaljer i din bostad kan tillverkas av trä och alla dessa inredningar kan måttbeställas och designas utifrån dina önskemål om den perfekta möbeln och utan att det behöver bli dyrare än vanliga serietillverkade standardmöbler. Varför inte klä in en hel gavel med hyllor eller skaffa lite köks inspiration antingen på Handcrafted Interiors hemsida eller i något av deras showrooms.

Möjligheterna med att bygga och inreda i trä är oändliga och fördelarna enorma. Tänk dig den sköna känslan av att kliva in i ett hus som till övervägande del är byggt av trä, att känna doften, att röra vid de vackra ytorna där du kan ana trädådringen, för att inte tala om medvetenheten om att ha gjort ett smart miljöval.

Sänd till en kollega

0.031