23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Delningsekonomi – 4 bra tips för att ta del av den nya trend

Att hela tiden köpa nya saker är inte längre på mode. Det är inte hållbart, vilket fler och fler har börjat inse.

Vi har en planet och den ska vi ta hand om. Det är därför delningsekonomin har kommit för att stanna. Speciellt i de större städerna, där många människor delar på mindre plats, har fenomenet blivit otroligt populärt.

Uttrycket delningsekonomi innebär att man inte själv äger saker, men att man lånar, delar eller hyr i stället sakerna. På så sätt kan man utnyttja produkternas kapacitet till fullo. Även om delningsfilosofin alltid har varit en del av samhället så har dagens teknik öppnat upp helt nya möjligheter, för att kunna dela saker och produkter privatpersoner emellan. Här får du fyra tips på hur du själv kan vara en del av trenden.

Om du inte använder bilen varje dag kan du hyra en i stället för att köpa en egen, som bara står och kostar pengar utan att användas. Det kan man till exempel genom att hyra bil – GoMore. Då kan man själv välja när och var man faktiskt vill ha en bil – utan att dras med dyra bilavgifter. Har du en bil som inte används alla dagar i månaden? Hyr ut den – så kan andra använda den när du inte ska ut och köra samtidigt som du tjänar pengar på den.

Du har säkert stött på Airbnb, som är en annan form för delningsekonomi. Här handlar det om logi och att dela eller byta boende. När du inte är hemma kan du tjäna pengar på att hyra ut din lägenhet eller ditt hus. Samtidigt kan du hyra andras bostäder, och oftast får du mer för pengarna än om du väljer ett hotellrum. Här kan du välja mellan bostäder i hela världen.

Modevärlden har fått utstå mycket kritik på det senaste eftersom det inte är hållbart att köpa nya kläder hela tiden. Klädindustrin sliter på jordens resurser och många är villiga att ge upp fashionhetsen för att skapa ett miljövänligare sätt att klä sig på. Det sker genom olika plattformar, där man kan köpa, sälja eller byta begagnade kläder. Det har blivit väldigt populärt den senaste tiden, speciellt eftersom retrostilen både är hållbar och trendig.

Det fjärde tipset på vad du kan göra för att ta del av samhällets delningsekonomi, nämligen att hyra lokaler och utrymmen av andra. Det är perfekt för egenföretagare i storstäder som inte vill betala dyra pengar för att hyra lokaler, utan i stället kan hyra ett mötesrum när det är aktuellt.

Sänd till en kollega

0.031