23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så får du det bästa andrahandsvärdet på bilen!

Alla vet att en bil är bland de sämsta investeringar man kan göra, eftersom de tappar i värde så fort man kör ut från bilhandlarens parkering.

Därför är det väldigt viktigt att du ser till att andrahandsvärdet på din bil blir så bra som möjligt, den dagen du har tänkt sälja den. Här ger vi dig några bra tips på vad du bör och inte bör göra. 

Välj bilmärke med omsorg
Andrahandsvärdet sjunker inte lika mycket hos alla bilmärken, så kallade premiummärken håller värdet bäst. De tyska märkena Audi, Mercedes, BMW och även Volkswagen ligger i topp tillsammans med Mazda, Range Rover och Volvo.

Håll bilen i toppskick
När det kommer till våra bilar, och framförallt om du vill ha ett bra andrahandsvärde, är ett noggrant underhåll grundläggande. Både mekaniskt och estetiskt. Hur många mil bilen har kört är naturligtvis en fingervisning om hur sliten den kan tänkas vara, men något så enkelt som regelbunden tvätt av både insida och utsida kan verkligen göra skillnad. Vaxning är också bra för att behålla lacken blank. 

Dammsug bilen med jämna mellanrum eftersom smuts och grus sliter på klädseln. Om du tycker att bilvård är tråkigt finns det gott om proffs du kan anlita för att göra jobbet - den utgiften kommer du att få igen när det är dags att sälja din välvårdade bil. Gör all nödvändig service regelbundet, och spara fakturorna i en pärm. På så vis kan en köpare se att du har tagit väl hand om bilen och det inger trygghet. Även besiktningsprotokoll och om du har gjort någon specialbehandling för lacken eller rostskydd t ex bör du spara.

Glöm inte bagageutrymmet
Många gånger tar man väl hand om lacken och klädseln, eftersom det är vad som syns mest hos bilen, men en köpare kommer även att vilja se bagageutrymmet. Det är en plats som inte alltid är så lätt att hålla ren - vi kanske transporterar våra hundar, någonting kan gå sönder i en matkasse när vi är på väg hem från affären eller vi kanske behöver lasta sopor eller verktyg emellanåt. Det allra enklaste är att skaffa en bagagerumsmatta, de är enkla att göra rena och då vet du att allt håller sig tiptop.

Uppgradera säkerhetstekniken
Om din bil har några år på nacken kan det vara ett bra drag att uppgradera den lite. Saker som en farthållare, parkeringssensor, backkamera eller dödavinkeln-assistans är mycket populära bland köparna, och är något som de flesta nya bilarna har.

Onödiga inköp
Alla uppgraderingar höjer inte bilens värde. Många konsumenter är inte beredda att betala mer för en bil bara för att den har läckra fälgar, bredare däck eller en påkostad ljudanläggning. En GPS eller navigator är oftast rätt dyr och blir snabbt omodern, så den kan du också skippa.

Sänd till en kollega

0.063