23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Få din sommarstuga i toppskick inför säsongen

Äntligen så är våren här med sina härligt värmande solstrålar.

Vi går stadigt mot ljusare och varmare tider som också gör att vi vill spendera allt mera tid utomhus. Våren och sommaren är också årstider när vi svenskar gärna vill spendera gott om tid i våra sommarstugor eller i kolonilotten på landet. Ibland så kan det också gå många månader innan vi besöker vårt sommarboende eller kolonilott, vilket också betyder att dessa ofta behöver göras redo inför säsongen med allt vad detta innebär.

Intresset för att annars köpa sig en liten kolonilott eller sommarstuga på landet har aldrig någonsin varit större i Sverige än just nu. Detta kan också innebära att man som nybliven sommarstugeägare även köper en lite stuga som kan ha stått tom en längre tid och som därmed även kräver betydligt mera omsorg än vad en inflyttningsbar sommarstuga gör.

En av de viktigaste sakerna att alltid se över är hur elen i boendet är installerat, detta gäller i alla typer av boenden, nya som äldre. Har man exempelvis sin stuga i Stockholm med omnejd så bör man alltid vända sig till en utbildad elektriker i Stockholm för att få hjälp med detta.

Oavsett var man än har sin stuga någonstans så är det alltid viktigt att vända sig till en välrekommenderad elektriker för att få hjälp istället för att själv försöka sig på något som är avsett att hanteras av en duktig fackman.

Andra viktiga saker att se över
Förutom att all el fungerar som den ska så är det både inför säsong som vid säsongsslut viktigt att se till att alla fönster är intakta så att varken vatten eller fukt kan komma in. Att det kommer in fukt i en stuga eller kolonilott är vanligt, här kan en bra luftavfuktare hjälpa till att både förhindra fukt- och mögelskador.

Oavsett vilken eller vilka värmekällor du har i din stuga så bör dessa också alltid kontrolleras så att dessa fungerar som de ska. Har du en värmekälla som kräver en ren skorsten eller kaminrör så se till att låta en sotare kontrollera att allt är i ordning inför säsongens början.

Att kolla tak och vattenledningar är alltid viktigt så att dessa är i gott skick. Innan man använder vattnet så är det också bra att låta detta stå och rinna ett tag så att eventuell rost och dålig lukt försvinner. En noga koll så att inga skadedjur har fått för sig att flytta in är också viktigt att kontrollera innan man är redo att flytta in i sommarstugan för säsongen.

Sänd till en kollega

0.016