23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Allt om padelkläder

Vilka padelkläder du väljer när du ska spela en match är av stor betydelse. Bästa tipset är att välja ett varumärke vars plagg utmärker sig med hög kvalité och flexibilitet.

För en bra prestanda krävs det rätt utrustning helt enkelt. Hur hittar du rätt i klädesdjungeln? Vilka varumärken finns det och hur vet du att du köper rätt plagg? Humbleton är ett exempel på ett varumärke du kan titta på men det finns också tiotals andra tillverkare som levererar högkvalitativa sportsplagg. Gör gärna en förundersökning av sortimenten och koncentrera dig på att välja kläder som tillåter en stor rörelsefrihet och känns sköna att bära på. Bäst är det att prova plaggen innan inköp. Handlar du på nätet kan detta vara lite svårt. I sådana fall bör du kontrollera returrätten. Om kläderna inte passar kan du bara skicka tillbaka dem.

Hur ser modetrenden ut?
Det finns en klassisk linje som modet alltid följer när det kommer till padeltennis.

Först ska vi titta på damkollektionerna som alltid bestått av ett tight linne eller kortarmad tröja i kombination med en kort kjol vars främsta fördel är att den tillåter fria och obehindrade rörelser. Den kortarmade klänningen väljs av många som ett annat alternativ. Den ser lite mer elegant och kvinnlig ut samtidigt som den erbjuder en stor komfort och fin design.

Vad gäller det hos herrarna? Ja, de klär sig i en tvådelad outfit bestående av en kortarmad skjorta och shorts. Vissa satsar på pikétröjor i stället för skjortor. Idag är det populärt med neutrala färger för dem som spelar padeltennis. Mörkblått i kombination med vitt står högt upp på listan.

Viktigt med snabbtorkande kläder
Som sagt är padeltennis en intensiv sport. Den tar på krafterna, kräver mycket energi, något som självklart leder till att spelarna ofta svettas under matchens gång. Det i sig leder till att kläderna bör snabbt kunna absorbera svetten utan att de klibbar eller fastnar på kroppen. Tillverkningsmaterialet är alltså av stor betydelse. Idag väljer allt fler företag att producera sin sportutrustning av ett material som torkar snabbt. När du väljer din outfit ska du också ha detta i åtanke.

Bomullströjor är inte ett bra förslag om du ska spela padeltennismatch. Satsa i stället på material som andas och håller kroppen torr. Glöm inte heller att ta med dig en stor vattenflaska när du tränar samt ett klädesombyte som du kan ha efter avslutad match. Det kommer du att behöva.

Sänd till en kollega

0.062