23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Korrekt belysning kan vara av stor betydelse

Vitt ljus eller gult ljus, takbelysning eller platsbelysning, spotlights eller skenor, LED-slingor eller halogenlampor, vilken ljusstyrka är den ideala...valen kan kännas oändliga.

 Faktum är dock, att en passande belysning är lika viktig där hemma som på vår arbetsplats som i allmänna lokaler. När det kommer till företag har det faktiskt väldigt stor inverkan på de anställdas prestationer eller hur kunder uppfattar företaget och dess produkter.

Vikten av rätt belysning

Tänk dig en teaterföreställning där du har svårt att se skådespelarna, eller en restaurang som är upplyst som en operationssal. En bra belysning är ett oerhört viktigt element i vår vardag, som vi ofta tar för givet. Man tänker inte på vad rätt ljus egentligen innebär förrän det blir bristfälligt eller man ser hur en korrekt ljussättning skulle se ut. 

På vår arbetsplats kan dåligt ljus leda till ergonomiska problem (när man måste anpassa sin arbetsställning för att se bättre) samt trötthet och koncentrationssvårigheter när man hela tiden måste anstränga synen. Det som har blivit den populäraste lösningen på marknaden under de senaste åren är olika typer av LED-belysning. Belysning inspiration kan du enkelt hitta på nätet, Xcen är ett företag som ligger i framkant när det kommer till belysning och de har ett enormt galleri som garanterat kan inspirera dig. 

Kom ihåg att du alltid bör rådfråga en expert, Xcen kan hjälpa dig att hitta de bästa lösningarna för just dina eller ditt företags behov. 

Fördelar med LED-belysning

  • Den största fördelen med LED-lampor är att de är så energisnåla, de förbrukar nämligen hela 80-90% mindre el än vanliga lampor. Detta beror på att de omvandlar en större del av energin till ljus, och inte så mycket till värme.
  • De har en mycket längre livslängd än vanliga lampor. En LED-lampa håller i genomsnitt mellan 15.000-50.000 timmar! Jämför med en glödlampa som håller i omkring 1.000 timmar, en halogenlampa 2.000 och andra energisparande varianter som ligger omkring 5.000 timmar.
  • De är kostnadseffektiva. Förvisso kostar de lite mer i inköpspris, men de håller så oerhört mycket längre jämfört med vanliga lampor samt att de drar mindre el så det tar inte särskilt lång tid innan du börjar spara pengar.
  • Ljusstyrkan är optimal så fort du slår på lampan, de behöver inte “värmas upp” som andra energisparande lampor.
  • Det är en belysning som är miljövänlig, och inte bara genom att de är energisnåla. De innehåller heller inte några farliga ämnen som till exempel bly eller kvicksilver.
  • LED-lampor är betydligt mer brandsäkra, tack vare att de alstrar mycket mindre värme jämfört med halogenlampor eller vanliga glödlampor.

Sänd till en kollega

0.032