23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Bambukläder är här för att stanna

Bambu används alltmer inom textil- och klädproduktion och tack var dess minimala miljöpåverkan är bambuviskos ett material som är här för att stanna.

Kläder i bambuviskos efterfrågas i större utsträckning och de allra flesta har idag kommit i kontakt med dessa underbara plagg. Förklaringen ligger troligtvis i en kombination av att bambu är ett klimatsmart och hållbart alternativ till konventionell bomull. Samtidigt som bambufibrer har en lång rad fördelar, som gör att man som konsument kan känna skillnaden. Copenhagen Bamboo har lagt fokus på att bara förhandla kläder i bra material, som är skonsamma för både kroppen och för vår miljö. I nätbutiken hittar man därför ett brett utbud av kläder, underkläder och strumpor gjorda i bambuviskos och ekologisk bomull.  

Klimatsmart material

Det finns stora skillnader i produktionen av bambu om man jämför med framställning av vanlig bomull. Bambu växer otroligt snabbt och kräver ingen användning av pesticider och bekämpningsmedel. Dessutom kräver bambuplantor ingen konstgjord bevattning, vilket gör att det går åt avsevärt mindre mängd vatten när man odlar bambu. Plantorna sprider sig av sig själv och man behöver inte plantera nytt hela tiden. Bambu bidrar också till bättre jordkvalitet, eftersom jorden efterlämnas mer näringsrik och bördig. 

Skonsamt för huden

Men bambu är inte bara skonsamt för miljön, det har också en rad bra egenskaper som kommer konsumenten tillgodo. Det första man troligtvis lägger märke till är hur fantastiskt mjukt och lent det är. Men det som verkligen skiljer bambu från till exempel vanlig bomull, är att bambufibrerna låter huden andas, det är antibakteriellt och temperaturreglerande.  

Bambuns naturliga förmåga att låta huden andas gör att kläder producerade i bambuviskos är otroligt skonsamma mot huden och passar alla. Även dem med känslig hud. Att bambufibrer dessutom har temperaturreglerande fördelar gör att materialet effektivt transporterar bort fukt och svett. Så oavsett om det är högsommarvärme eller kylig vinter, så bidrar bambufibrerna till att man alltid känner sig lagom varm. Den antibakteriella förmågan hos bambu minskar också risken för dålig lukt, eftersom bakterier som orsakar lukt inte trivs lika bra i bambukläder. 

Brett sortiment av bambukläder 

I sortimentet av bambukläder hos Copenhagen Bamboo hittar man allt från tröjor, byxor, shorts, linnen, bambus kalsonger, trosor och strumpor till träningsoveraller och myskläder. Allt tillverkat i mjuk och skonsam bambu till både herrar, damer och barn. Snygga baskläder i stilren design från kända märken som Resteröds, JBS, Frank Dandy, Lindbergh och Bamboo med flera. Brands som är kända för bambukläder i hög kvalitet. 

Sänd till en kollega

0.031