23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Topp 5 utflyktsmål i Skåne

Sverige är ett stort land och geografiska placeringen gör att de olika delarna av landet skiljer sig åt väldigt mycket. Om du åker från norr till söder är det inte bara vädret som skiftar, det är även naturen, miljön och till dels även kulturen.

Det är spännande att utforska vad ens eget land har att erbjuda och i dag ska vi titta närmare på den allra sydligaste delen i Sverige, nämligen det vackra landskapet Skåne som ligger längst ner i landet.

Du tar dig lättast runt i Skåne med en bil, det finns olika alternativ för privatleasing om du inte har egen bil. Ofta är det billigare att leasa en bil än att åka kollektivt, speciellt om ni är flera. Det är dessutom mycket mer bekvämt att ta sig runt med bil, eftersom man då slipper hålla koll på klockan hela tiden för att passa tider. Dessutom är det perfekt om man får en spontanidé och till exempel vill åka en sväng förbi stranden.

Det finns ingen trängselskatt i Skåne så den kostnaden ska inte räknas med heller. Nu över till utflyktsmålen.

Helsingborg
Om du har lust att uppleva en genuin gammal Svensk stad där de vackra fasaderna från förr har bevarats, så är Helsingborg värd ett besök. Staden är avlång och sträcker sig från norr till söder längs med Öresund. På 20 minuter kan man ta sig med färjan över till den danska sidan. Strax utanför Helsingborg ligger ett av Sveriges största shoppingcenter Väla.

Kullaberg
I Nordvästra Skåne ligger Kullaberg. En klippa som sträcker sig ut över Öresund. Hit tar du dig enklast med bil. Parkering är gratis och sedan kan du uppleva natur i toppklass. Det finns även flera restauranger och caféer runt om berget. 

Simrishamn
En småstadsidyll som lever upp i sommaren. Hit kan du enkelt köra motorvägen hela vägen från Malmö. Upplev en äkta skånsk småstad. 

Skanör med Falsterbo
Sveriges vackraste strand har den kallats. Det är helt enkelt en upplevelse att komma ner på stranden i Skanör med Falsterbo. Glöm inte att packa en god matsäck och badkläderna innan ni sätter er i bilen och åker hit. 

Malmö
Den skånska huvudstaden Malmö, har mycket att erbjuda. Om man vill ha en matupplevelse finns det en hel del unika matställen i Malmö, staden som dessutom har tre michelinrestauranger. Atmosfären i staden är unik i sitt slag och finns inte någon annanstans i Sverige. Om badning står på schema kan ni enkelt köra ut till Ribban. Malmö har flera fina badstränder och ibland med tillhörande bastumöjligheter.

Sänd till en kollega

0.032