23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Om padelkläder

Varje sportgenre ställer specifika krav på sina spelare. När det kommer till padeltennis finns det en del sådana i samband med val av klädsel.

Hur ska padelkläder vara för att passa sporten?

Det är mer eller mindre allmänt känt att padeltennis är en intensiv sport där rörelsefrihet står i fokus. Därför ska även outfiten tillåta fria och snabba rörelser. Tanken är att din utrustning ska bidra till en bra prestanda. Så, en bra klädsel ska vara skön att bära, tåla många tvättar och dessutom även vara väldesignad. Ja, det är relativt många krav, som du själv ser. Finns det en sådan utrustning, som kombinerar alla dessa komponenter? Ja, det gör det faktiskt. Hur väljer du den berättar vi i nästa rubrik, så stanna kvar.

Hur väljer du padelkläder?

Hur väljer du padelkläder? Här kommer några bra tips.

  • Satsa på ett varumärke som har bra utbud och högkvalitativa plagg
  • Flexibilitet – kläderna ska bidra till en bra prestanda och låta dig springa och röra dig fritt
  • Absorberingsmaterial – helst ska du köpa plagg som absorberar svetten snabbt och utan att du känner av fukten alltför mycket
  • Med komfort i fokus –som det sades tidigare ska outfiten vara skön att bära för att träningen eller matchen ska gå bra. 
  • Slitstarka plagg- i princip alla träningskläder tvättas efter en träning därför ska de vara slitstarka. Du ska kunna tvätta dem många gånger utan att de förlorar sin färg och form
  • Design -  padeltennis följer relativt strikta moderegler. Herrar bär skjorta och shorts medans damerna satsar på en tvådelad outfit bestående av linne och kjol. Alla plagg ska sitta snyggt och vara eleganta
  • Prova kläderna innan inköp. Det är det säkraste sättet att veta att de passar. Handlar du online, satsa alltid på ett varumärke som du känner till. Då kan du vara relativt säker på att storlek och modell kommer att passa.

Ifall du har några flera tips som vi missat kan du bara fylla på din lista.
 
En extra flaska vatten om du spelar match 

Padeltennis kräver energi. Sportens intensitet innebär oftast att du svettas mycket under träningen eller matchens gång. Se därför till att ha med dig extra mycket vatten. Drick i pauserna och efter matchen för att hålla vätskebalansen på en bra nivå. Ett annat bra tips är att spela när du känner dig utvilad. Kom ihåg att trötthet motverkar en bra prestanda. Ha kul!

Sänd till en kollega

0.016