23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Kaffe - mer än bara ett bittert bränsle

För många svenskar är kaffe ett bränsle som får dagen att flyta på. Ett sätt att hålla oss vakna och alerta från morgon till kväll. Men kaffe kan vara så mycket mer än så.

Genom små förändringar kan du förenkla din kafferutin, samtidigt som du får ett godare kaffe.

Kaffe fungerar för de flesta svenskar som något man dricker för att vakna på morgonen, för att hålla sig pigg under arbetsdagen och för att göra eftermiddagen lite lättare. Det är absolut en bra egenskap som kaffe har. Men det behöver inte vara det enda syftet med att dricka kaffe.

Svenskarna dricker mycket kaffe och det görs i de flesta sammanhang. Med det som bakgrund är det rätt konstigt att vi accepterat att det mesta kaffe vi dricker är rätt bittert, utan några speciellt goda smaker. Att vi inte begärt mer.

När vi går på café vill vi gärna ha något extra, men de flesta av oss har allt för länge funnit oss i att kaffet som vi själva brygger hemma lämnar mycket att önska. Det är ofta väldigt beskt och bittert, vilket kräver mjölk och socker för att kunna förtäras. Det varierar mellan för starkt och för svagt. Ofta rätt blaskigt.

Varför är det så? När det finns alternativ som är enklare och ger oss godare kaffe, som Senseo switch 3in1. En kapselmaskin som får den mest irritabla morgonmänniskan att dra på smilbanden.

Godare kaffe men också bättre teknik
Senseo kapselmaskiner tar den egenskap från kaffet som du älskar och behöver, nämligen deras funktion som bränsle. Sen förenar den detta med avancerad teknik som ser till att kaffet bryggs på ett sätt som ger en riktigt god kopp. Dessa två egenskaper går alltså att få samtidigt, utan att det blir särskilt krångligt.

Kaffe som bryggs på rätt sätt smakar inte särskilt bittert och har toner av olika goda smaker naturligt. Man kan känna nötiga och chokladiga smaker i ett kaffe. I ett annat är det syrliga äpplesmaker eller smak av bär som är mer framträdande. Detta beror givetvis på kaffet man använder och hur det är rostat.

Men en väldigt stor faktor i detta är tekniken som används när kaffebryggs. Både metoden och med vilken precision dessa metoder nyttjas. Det handlar om att vattnet ska ha precis rätt temperatur. Att trycket ska vara rätt när vattnet går igenom kaffet. Men även om att mängden kaffe och vatten ska vara mätta så de matchar en speciell ratio.

Med en kapselmaskin från Senseo finns det här inbyggt i maskin och kapsel. Du behöver bara fylla på vatten och sätta i en kapsel så är du klar. Det är alltså mycket avancerad teknik i kombination med ett ytterst utsökt kaffe som resulterar i att du dels förenklar din morgonrutin. Men även dricker ett godare kaffe.

Sänd till en kollega

0.016