23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så involverar du barnen i deras egna klädstil

Har du ett barn hemma som gärna vill bestämma allt själv? Har ni ibland diskussioner om att det inte går att ha shorts på sig i februari? Eller om huruvida overallen går att förhandla om?

Denna artikeln innehåller annonserat innehåll.

Visst är det viktigt att barnet skapar sin egen identitet och autonomi, men ska det behöva vara på bekostning av förkylningar och sjukdom? Nej såklart inte. 

Här kommer några tips på hur du enkelt ger ditt barn inflytande i sin egen klädstil, utan att behöva sjukanmäla varannan vecka.

Gör kläder till en rolig grej
Hur många morgnar har man stått och tjatat om att barnet ska klä på sig? Alla känner nog igen precis den situationen, och det händer såklart alltid när man har bråttom. Med varför måste kläder vara ett störningsmoment om morgonen när det istället kan vara en rolig aktivitet?

Ett sätt att göra kläder till en rolig grej är genom att köpa roliga kläder, helt enkelt! Ett exempel på detta är jultröja barn kan ha, dem är alltid roliga och finurliga, och kommer helt säkert ge ett gott skratt i skolan. Och för att göra det ännu bättre så finns det också jultröja till damer till alla mammor som vill matcha.

Sortera garderoben efter säsong
Visst är det bra att ens barn vill gå sin egen väg och själva ta ansvar för sin klädstil, och det ska bara uppmuntras, men med rimlighet. Istället för att låta barnet välja fritt från sin garderob och senare ta kampen på väg ut ur dörren kan du göra såhär istället.

Sortera garderoben utifrån säsong så att det bara finns de aktuella kläderna framme som barnet kan välja mellan. Ha sommar och vårkläder i förvaring under tiden så att de inte ens går att välja någon orimligt.

Detta gör också att barnet bli bättre på att själv välja smarta val i och med de bara kan klä sig i varma kläder på vintern och luftiga kläder på sommaren. Det är bra träning för framtiden när de ska bestämma helt själva.

Ge dem valmöjligheter varje dag
Att barn gillar att välja själva är en bra grej, så ge dem rimliga valmöjligheter. Varje morgon kan man ta fram en rad olika alternativ och ge barnet möjlighet att välja innanför den ramen. Vill de ha de gröna eller blåa strumporna på sig idag? Vill du ha blåa jeans eller röd klänning? Och så vidare med olik plagg som de kan välja mellan.

Detta gör att ditt barn själv kan påverka sin stil och klädsel utan att de behöver vara risk för förkylning så snart de går utanför dörren.

 

Sänd till en kollega

0.031