23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Bilbärgning – tjänsten vi inte kan utan

Äger du en av många bilägare där ute? Bra, då har du en hel del att tänka på. Att ha en bil handlar inte bara om att tanka och njuta av sköna resor. Tyvärr kan det ibland hända att du hamnar i knipa när du är på väg någonstans.

Men lugn! Hjälp finns att få och den kallas för bilbärgning.

Vad innebär begreppet? Bilbärgning är transport av en bil, eller annan form av fordon som av en eller annan orsak inte kan röra sig längre. Den förflyttas med hjälp av en maskin. I de allra flesta fall används det en så kallad bärgningsbil. En del fall kräver en annan behandling, den så kallade bogsering där ett fordon bogserar den som slutat gå till en säker plats.

Oavsett var i Sverige du befinner dig kan du räkna med en sådan hjälp. En bilbärgning Stockholm är precis lika enkel att hitta som samma tjänst i Malmö, Örebro eller Sundsvall för att nämna några exempel.

Skulle du hamna i knipa under en helg behöver du inte oroa dig. De flesta bärgare har tillgång till lokala verkstäder. Där brukar bilen ställas till nästa arbetsdag då felet kan åtgärdas.

Vägassistans eller bilbärgning?

Bilbärgning och vägassistans är två begrepp som kan förväxlas med varandra. Låt oss förklara innebörden. Vägassistans är en tjänst där bärgaren försöker reparera felet på plats utan att köra fordonet till en verkstad. En bilbärgning som det förklarades i föregående rubrik handlar om att transportera bilen till en verkstad. Där åtgärdas felet.

I de allra flesta fall är det samma firmor som tar hand både om assistans och bärgning. För en vägassistans krävs det lite mer kunskaper jämfört med en bilbärgning. Vägassistans innebär reparation på plats där både kunskap och verktyg är två måsten.  

Vad kostar tjänsterna?

Vad kostar vägassistans respektive bärgning? Det kan vara väldigt olika beroende på var du befinner dig och vilket företag du väljer att ringa till. Befinner du dig långt inne i en skog eller landsbygden där det är svårt för bilbärgaren att komma så kan det kosta lite mer för dig som bilägare.

Det finns försäkringar som täcker en del av kostanden för bilbärgning och bilassistans. I sådana fall står inte ägaren hela notan. Äger du en äldre bil så kan försäkringsbolagen neka en försäkring som täcker sådana kostnader. I de flesta fall brukar dock sådana delar ingå för majoriteten av bilar och fordon.

Sänd till en kollega

0.02