23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Företagare får bättre hjälp och service

Att det råder besvärliga- och tuffa ekonomiska tider för många privatpersoner och företag är inte någon större nyhet.

För tillfället så finns även två särskilda omsättningsstöd till enskilda näringsidkare och handelsbolag som beviljats av regeringen.

Det ena stödet är avsett för alla enskilda näringsidkare som även har haft en tappad omsättning på minst 30–50% beroende på vilken stödperiod som det är man ansöker om. Storleksstödet är fastställt till antingen 75% eller 90% av den enskilda näringsidkarens tappade omsättning beroende på vilken stödperiod det gäller.

Det andra stödet är avsett för alla handelsbolag som har minst en fysisk person som delägare i företaget. Detta stöd är utformat med samma utgångspunkt, regler och perioder som även gäller för omsättningsstödet till alla enskilda näringsidkare.

Även om detta såklart i grunden är bra så har det även har visat sig att stödet inte heller räcker till för många företag samt att många omsättningsstöd betalas ut alldeles för saktfärdigt. För många företagare så är räddningen i nöden att kunna vända sig till ett tryggt och bra företag som kan erbjuda riktigt bra villkor för fakturaköp.

När man vänder sig till ett företag som erbjuder fakturaköp så slipper man att vänta på att kunderna ska betala sina fakturor först efter 30 dagar eller som ofta är fallet, efter ännu längre betalningstid är så. Det är vanligt förekommande att många kunder väntar in i det sista med att göra sina betalningar vilket såklart även kan orsaka problem för det fakturerande företaget och resultera i minskad likviditet och kassaflöde. 

När man däremot genom ett- eller flera fakturaköp kan sälja sina fakturor till ett företag som sysslar med fakturaköp så kan man många gånger få betalt på en och samma dag som fakturorna även skickas, vilket såklart är en helt fantastisk möjlighet för främst många småföretagare i Sverige. 

Så går ett fakturaköp till

När företaget som du vänder dig till för ett fakturaköp sedan har mottagit din faktura så gör dessa en kontroll för att se att samtliga uppgifter är korrekta i fakturan innan denna sedan skickas iväg till kunden för betalning.

Skulle det visa sig att något saknas på fakturan så kontaktar alltid en ekonomisk rådgivare dig för att se till att fakturan också blir helt korrekt innan den skickas iväg för betalning.

Du bestämmer själv vilka betalningsvillkor som ska gälla på fakturan och när denna väl har blivit godkänd så betalas pengarna ut inom i normala fall en bankdag, beroende på bankens egna villkor. Företaget som köper din faktura tar sedan hand om hela betalningsprocessen från kunden som ska betala fakturan, enklare och smidigare än så kan det helt enkelt inte bli.

Sänd till en kollega

0.063