23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

När det är dags att byta sina däck

Varje år byter de flesta av oss med bil sina däck två gånger per år. Från vinterdäck till sommardäck och sedan tillbaka.

För en del av oss är det en naturlig del av vardagen att ta tag i bytet själv men för många så är det ett bestyr som känns fullkomligt ovälkommet. Sedan kommer situationen där man också helt behöver byta de utslitna däcken och få tycker väl egentligen att det är superkul att shoppa något så prosaiskt som däcken till bilen (om man inte är en riktig bilfantast).

Som tur är så har utvecklingen gått framåt även i bilservice-branschen och man kan idag både köpa däck online, få dem hemlevererade samt installerade av proffsen. Man kanske hellre väljer att beställa dem direkt till en däckstation där allt jobb görs på plats. Ska du byta däcken själv så är hemleveransen skön att ha men ska du ha hjälp med det så är det absolut smidigast att beställa till den verkstad eller däckstationen som kan göra hela jobbet. Oftast kan man också beställa däcken smidigt från deras hemsida.

Välj en leverantör som ger dig en allround-service

Utöver att hitta en riktigt bra verkstad som fixar bilen när det har problem så är det en bra idé att skapa en kundrelation med en firma som du även kan känna dig trygg hos, som du vet kommer att hjälpa din bil även innan problemen uppstått. Helst vill du ju behöva slippa oroa dig för eventuella kommande fel och att då ha en plats som du litar på blir guld värt. En riktigt bra verkstad hjälper dig att byta däcken när det är dags, förvarar dem hos sig när du inte använder dem, sk. däckhotell och ser till att däcken är i gott skick när det är dags för bytet.

Kanske du hellre väljer ett företag som specifikt inriktat sig på däck? Då är det viktigt att se till att de erbjuder dessa kringtjänster, tillsammans med punkteringslagning, balansering och omläggning av däck (om man vill behålla fälgarna). 

Att beställa hemleverans av däcken alternativt att man beställer dem direkt till däckstationen som byter däcken åt dig är idag en given fördel då vi har bättre saker att lägga vår tid på. Kan man dessutom slippa ha en uppsättning däck hemma i förrådet eller i garaget så blir det en klar fördel att välja rätt däckservice-leverantör. 

Sänd till en kollega

0.032