23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Att tänka på när du köper fällkniv

Går du i tankar om att investera i en riktigt bra arbetskniv? Då finns det en hel del att tänka på och i den här artikeln går vi igenom både tips på knivar och reder ut frågetecken.

Innan du väljer din fällkniv finns det några saker du behöver ha i åtanke för att valet ska bli så rätt som möjligt. En bra fällkniv är en mångårig investering och eftersom kniven ska bli din följeslagare som arbetsredskap behöver du en kniv du kan lita på. På Lamnia.se hittar du Spyderco fällknivar & knivar i Sverige, alltid av högsta kvalitet och tillförlitlighet.

Du får bära kniv enligt knivlagen
Det är en vanlig föreställning att det är olagligt för alla att bära kniv i Sverige. Men sanningen är att om du kan motivera att kniven ska användas för arbete, friluftsliv eller jakt är det fullt lagligt. Du som letar efter en fällkniv för att ha den i arbetet behöver med andra ord inte oroa dig för att bryta mot knivlagen

Så vet du om kniven är bra för dig
Så vad gör att en fällkniv passar extra bra för just dig? Mycket handlar om greppet och att du kan hålla den bekvämt och smidigt i handen. En annan viktig aspekt när det kommer till att välja fällkniv är att du ser till att bladet håller skärpan, men har möjlighet att slipas i framtiden. Vill du ha garanti på att kniven håller längre, välj rostfritt stål, som också kan bli lite dyrare.

En mycket viktig detalj är också att du kontrollerar så att bladet på din fällkniv kan låsas. Det är viktigt både för din säkerhet men också rent praktiskt. En fällkniv som har ett fastsittande blad ökar risken för att du slinter.

Olika kniv för olika tillfällen
Vad ska du använda kniven till? Det finns olika typer av arbete och oavsett om det är i rollen som hantverkare, jägare eller till campingsemestern har du olika behov att uppfylla. Oavsett tillfälle finns det massor av alternativ på Lamnia. En enkel tumregel är att desto tyngre jobb du ska utföra, välj en desto större kniv med fast blad. Ska du använda kniven när du ska ut och tälta i skogen? Då kan det vara en god idé att välja en lite mindre fällkniv för att smidigt bära med den och plocka fram den när den behövs.

Oavsett vad du ska använda din fällkniv är det viktigt att du aldrig glömmer att lämna den hemma mellan jobb och fritid. Tänk alltid på att du endast får bära kniv när du kan motivera att den använts i arbete, så att råka ha med sig kniven på puben kommer inte att sluta bra.

 

 

Sänd till en kollega

0.032