23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Underkläder i bambu för din och miljöns skull

När det kommer till underkläder så är förmodligen bomull det material som främst används, främst tack vare att det är ett material som andas. Men bomull är inte ett särskilt naturvänligt material.

För att framställa ett par bomullstrosor behövs dels råvaran (bomull), den mark som den växer på, men även stora mängder vatten och insektsmedel.

Jämfört med bomull är bambu på många sätt ett överlägset material, både vad gäller komfort och betraktat ur ett hållbarhetsperspektiv. Trosor gjorda av bambu ger mjuka och sköna plagg samtidigt som det är ett exempel på ett mycket bra råmaterial.

Många av oss lägger ner en stor summa pengar på vårt yttre. Man vill vara snyggt klädd, ha märken som talar för sig själv och presentera ett fantastiskt yttre som speglar vår personlighet. Det som flera av oss glömmer är dock underkläderna, för de syns inte. Men genom att välja trosor i hög kvalitet, som är snygga och sköna skapar du en bättre känsla hela vägen. Du kan sträcka på dig lite extra när självkänslan är på topp och du är snygg inifrån och ut.

Snabbast växande plantan

Visste du att bambu är en av världens snabbast växande plantor? Därför är kläderna bättre för miljön än de många andra plagg på marknaden. Bomullsplantan är till exempel en växt som kräver närmare 20 000 liter vatten för att leverera ca ett kilo bomull. Bambun däremot klarar sig fint på naturens tillgångar och växer alltså helt organiskt.

En annan fördel med bambu är dessutom att kläderna svalkar på sommaren och värmer på vintern, men samtidigt behåller de samma fantastiska andningsförmåga hela tiden. Bambun absorberar och leder dessutom bort fukt upp till fyra gånger mer än vad till exempel bomull gör. T-shirts från Weard av bambu är både sköna, mjuka och bra för miljön.

Känslan av siden

Ingen ska behöva nöja sig med underkläder och basplagg som kompromissar med komfort eller passform. Och allra minst med bra produktion. Tänk dig ett plagg mjukare än siden, med perfekt passform, och som andas betydligt mycket bättre än bomull. Trosor från Weard i ekologisk bambu är fria från logos och tvättlappar som skaver, för att du ska känna dig bekväm och nöjd hela dagen.

Så innan gör dig redo att möta sommaren, se till att du börjar i rätt ände, med det du har närmast kroppen. Trosor som andas, sitter bra och får dig att känna dig stolt och glad hela dagen. Livet är för kort för urtvättade illasittande underkläder som redan efter första tvätten tappat gnistan och spänsten.  Om det är så i ditt fall? Det vet bara du men varför inte testa, det värsta som kan hända är att du har sköna, snygga trosor som sitter som de ska.

Sänd till en kollega

0.016