23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Njut av god öl

Är du en ölfantast?

En kall, god öl slår sällan fel och passar ofta bra till det mesta. Det finns ju även grymt många goda ölsorter att välja mellan. Alla olika sorters öl har sina egna recept, sina egna ingredienser, bryggs på ett visst vis och så vidare. Det finns sorter så som lager, ale, veteöl, stout, porter och mycket mer. Att njuta av alla dessa sorter, det kan man göra under ölprovningar. Så om du vill testa på olika sorters öl, så är det inte fel att satsa på att gå på en ölprovning. Det passar även bra att ge bort till en vän du vet gillar öl.

Olika typer av öl
Det finns som sagt en mängd olika ölsorter. En av dem är lager. Det är en öl som bryggs på torkad malt samt att det är en underjäst öl. Den kan delas in i tre olika grupper så som amerikanska och asiatiska lageröl, europeiska lageröl samt tjeckisk och tysk pilsner. En annan ölsort är ale. Det är en överjäst öl som finns i olika typer så som blond ale, pale ale och brown ale. Sedan finns det veteöl och som det låter så bryggs den på vete, eller rättare sagt vetemalt, kornmalt och humle. Porter och stout är ungefär samma sak. Från början var porter en brittisk ölsort. Stout var benämning på de mer alkoholstarka sorterna, men idag så skiljer de sig inte lika mycket åt som förr.

Passande presenter för den som gillar öl
Om det är så att du har en vän eller familjemedlem som gillar öl väldigt mycket, så passar det bra att ge dem något som har med öl att göra om de fyller år eller ska firas på annat sätt. En mycket bra present är just att ge bort en upplevelsepresent i form av en ölprovning. Sedan finns det faktiskt en massa annat med öl. Det finns till exempel många bra böcker om öl, ölspel och så klart ölglas. Just ölglas är bra att ge bort. Det finns olika glas som passar olika bra för olika ölsorter. Det finns ju kupor, sejdlar, pintglas med mera. doft, arom och smak blir olika beroende på vad för glas man dricker ur.

Stout passar bra att dricka ur ett kupat glas så väl som IPA. Fast för den sistnämnda finns det även särskilda IPA-glas. Ale har även de egna glas, ofta på fot. Lager passar bra att ha ett högt och smalt glas till.

Sänd till en kollega

0.015