23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Håll dig i form hela sommaren med tennis!

Under sommaren är det lätt hänt att man slutar upp med den vanliga träningen man gör till vardags annars. Man njuter av ledighet, god mat, god dryck och så vidare.

Men det kan ju vara bra att röra på sig, även under sommaren. En bra sport som gör att du kan hålla dig i form hela sommaren, det är tennis. Fördelen med denna sport är att det går ju att spela tennis både ute och inne. Så är det vackert väder, så välj utomhusbana, är det regn, ja då kan du spela inne.

Kom igång med tennis
Om du inte spelat tennis innan, utan är helt grön på denna sport, så kan du ta nybörjarlektioner på en tennisklubb nära dig. För att hitta en klubb så kan du kika på Svenska tennisförbundets hemsida. Sen kan du även hyra in dig på en bana ändå, och testa på det själv med en vän. Dock kan det vara bra att satsa på en del utrustning som krävs för detta spel. Du behöver ju ett tennisrack, tennisbollar samt tenniskläder och tennisskor. På tennisxpert.se kan du hitta det du behöver.

Vad behövs för att spela tennis?
Det är inte ett måste att köpa en massa dyr och avancerad utrustning för att spela tennis. Det viktigaste är en tennisracket, ett par tennisbollar samt ett par bra skor. Skorna bör vara bekväma på foten samt vara i en modell som inte förstör det underlag du spelar på.

När det gäller att välja tennisracket, så finns det idag många varianter att välja mellan. Det eftersom dessa finns i en mängd storlekar, olika vikt och så klart i en mängd olika prisklasser. Talar man om seniorracket så rekommenderar man att den är mellan 274 upp till 340 gram. Då är standardvikten för herrar runt 300 gram och för kvinnor mellan 274–300. De som väger över 300 gram rekommenderas till mer erfarna spelare. Sedan är det även skillnader på hur strängningsmönstret ser ut.

Om du ska köpa tennisbollar, så ska dessa ha en diameter på 65,4–73 mm, väga 56–59,4 gram samt att de ska studsa 135–147 cm i betonggolv efter blivit släppta från 254 cm. Det enligt de regler som IFT, Internationella Tennisförbundet.

Du kan i början välja att spela i vanliga träningskläder om du vill. Sedan om du tänker fortsätta och avancera uppåt i spelet, så kan du satsa på tenniskläder.

Sänd till en kollega

0.015