23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

GoPro - kameror som enbart låter fantasin vara ett hinder

Älskar du att röra på dig och uppleva nya platser på utmanande sätt? Testa att ta med dig en GoPro, en actionkamera, som kan fånga alla rörelser

Denna typ av kamera, tillsammans med olika tillbehör, kan förse dig med bilder och videos på ett helt nytt sätt.

Det är mer eller mindre enbart fantasin som sätter stopp för möjligheterna man har med denna typ av kamera. Till en actionkamera finns olika tillbehör som gör att begränsningar för var kameran kan tas med minskar kraftigt. Kamerans design är gjord för att passa i olika hållare, så att man lätt kan filma från olika synvinklar. Till exempel att fästa kameran på bröstet inför en kanotfärd som bland annat involverar forsränning.

Olika exempel på hur deras tillbehör kan användas 

Vare sig bilderna eller videoklippen ska användas i privat eller affärsmässigt syfte, så finns det flera möjligheter. Det beror på vilken kameramodell och vilka GoPro tillbehör man väljer samt ens egen fantasi.

  • Fäst kameran på en selfiepinne och ta med den under vattnet. Har du kameran på en selfiepinne kan du lättare byta vinklar för kameran, till exempel framför ansiktet när du simmar under vattnet.
  • En hemlighet med att lyckas ta mer intressanta bilder är att experimentera med olika vinklar. Med hjälp av olika fästen kan du ta bilder från ena hjulet när du cyklar eller kör motorcykel.
  • Har du en hund som du brukar ta med på olika äventyr, så testa att fästa en kamera på hundens sele, väska eller annat som inte skadar hunden. Det kan bli en del spännande bilder på vägen. Kanske även funkar att fästa vid hästens huvud för att få fram olika bilder under ett ridpass.
  • Då dessa kameror har större vidvinkel, så kan det bli ännu mer dramatiskt med porträtt i låg vinkel. Placera kameran på marken och testa dig fram både när modellen står still och när denne är i rörelse.
  • Det finns speciella hållare att fästa på en hjälm, som kan ge spännande videoklipp under färden. Ta med den ut på olika äventyr och miljöer.
  • Ett annat sätt att dyka med kameran är att fästa kameran på dykglasögon. På så vis kan du låta tittarna uppleva undervattensmiljön på samma sätt som du gjorde.
  • Fäst kameran på huvudet eller på bröstet inför olika aktiviteter i skidbacken eller under en färd på snöskoter.

Det finns många fler sätt att använda dessa actionkameror. Låt dig inspireras av ovanstående exempel och gör till vana att alltid ta med dig kameran ut. Även om du enbart ska ha bilder för eget bruk, så kan du kanske lyckas så bra med dina bilder att du även kan lyckas sälja några på nätet.

Sänd till en kollega

0.016