23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Rätt belysning gör mycket

Vardagligen spenderar vi minst 20 timmar inomhus. Visserligen sover vi en stor del av tiden men resterande timmar som vi sitter inne bör spenderas på bästa möjliga sätt och i en fin miljö

Oavsett om det handlar om ett kontor eller privathem så finns det några gemensamma aspekter för att skapa en skön inomhuskänsla. Möblering i vackra och matchande färger är ett måste. Dessa kombineras med en belysning som inte bara lyser upp vardagen under mörka vintermånaderna utan är även användbar för den som jobbar.

Något populärt inom det området är den så kallade led belysning. Den har hög miljövänlighetsfaktor då led lamporna varar betydligt längre tid. Att införskaffa en led belysning lönar sig i längden om första investeringen är högre i jämförelse med vanliga lampor. Idag kan du handla led lampor online  i de flesta online affärer.

Tips för dig som ska välja belysning

Idag finns det gott om guider som leder dig raka vägen till en passande belysning. Vad säger dem? Här kommer de vanligaste tipsen som kan hjälpa dig på traven:

-  Ska du välja arbetsljus bör du sikta på ett koncentrerat och bländfritt sådant. Lampan ska också kunna ställas in i olika positioner för att passa den arbetande.

-  Att kombinera lampan med en armatur är en bra idé. På det sättet sprids mjukt ljus i hela rummet.  

-  En golvlampa med riktat ljus kan användas för hela rummet ifall den är sänk-, och höjbar.

-  Om du önskar dig färgat ljus passar en färgad textilskärm väldigt bra. Vardagsrum och sovrum brukar ljusas upp med just sådana typer av lampor.

  • En allmänt känd regel är att mörka ytor absorberar ljus och ljusa reflekterar det. Ett mört rum kräver därför flera stycken lampor jämfört med ett rum med vita väggar.
  • Ljusa gardiner sprider dagsljuset i ett rum medans mörkare stänger in det. Anpassa belysningen efter gardinerna för att få rätt ljusläge.
  • Ett vardagsrum kräver vanligtvis mellan fem och tio ljuspunkter.
  • I ett privathem behöver du oftast inte ha en taklampa. I många fall kan mindre lampor sprida ett fint och vackert ljus som uppskattas mer.

Att handla online

Givetvis kan du handla lampor online såväl som i en fysisk butik. Vilket är att föredra? Egentligen är skillnaden inte speciellt stor. Vet du exakt vad du vill ha kan du köpa det online. Behöver du däremot råd för din belysning kan det vara smart att besöka en butik där du kan få råd och hjälp.

 

Sänd till en kollega

0.016