23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur man ordnar inredningen i en minimalistisk stil

Rent, funktionellt och luftigt. Det är vad en minimalistisk inredning är. Om du också letar efter ett hem där du inte känner dig överväldigad är den här stilen skräddarsydd för dig.

Minimalism bygger på tanken att du bara ska ha det du verkligen behöver.

Satsa på neutrala färger

Sofistikerad design och funktionalitet är minimalismens hörnstenar. Men lika viktigt är valet av färger. Neutrala nyanser är det som gör att minimalistisk inredning andas frihet och harmoni. Försök att klä vardagsrummet i jordiga och puderfärgade nyanser för att ge det en luftig känsla. Inte bara väggarna utan även textilier som filtar, kuddar och/eller gardiner bör vara i mjuka och neutrala nyanser. Du kan sedan bryta den enhetliga färgen i inredningen med en färgglad matta eller en stor tavla.

Mindre är mer

“Mindre är mer” är dubbelt sant i minimalistisk inredning. Gör dig därför av med möbler som du inte längre har någon praktisk användning för och som i onödan skräpar ner utrymmet i ditt rum. Detta gäller särskilt för små rum som badrum, hall eller sovrum. I minimalistisk inredning hittar du vanligtvis inga pallar, sängbord eller badrumsset. Fyll bara utrymmet med de möbler du verkligen behöver. När det gäller material är trä, glas, läder eller metall typiska för minimalistisk stil. Alfa och omega i minimalistisk inredning är design och funktionalitet. Välj därför bara möbler av kvalitetsmaterial.

Bort med det onödiga

Även om minimalistiska inredningar är luftiga och har minimal dekoration betyder det inte att de är stränga. Välj inredning som verkligen sticker ut och ger rummet personlighet. Faktum är att ju färre dekorationer det finns i ett rum, desto mer uppmärksamhet får de. Du kan dekorera väggarna med en intressant målning, ett tomt hörn med en designlampa och en byrå med designstatyetter.

En touch av grönt passar till minimalism

Grönska är en bra kontrast till neutrala toner. Och kanske är det därför som krukväxter är det bästa inredningsalternativet för de flesta minimalister. Placera de större blommorna ensamma, eller placera de mindre på ett stativ. Men sätt alla växter i samma krukor; terrakotta, grå eller vita krukor är idealiska.

Sänd till en kollega

0.031