23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Boho-inredning: Naturliga element, tyger och okonventionellt

De älskar det vilda, de är inte rädda för att kombinera till synes olika element och de ger inte upp när det gäller naturliga material. Du känner igen ett boho-fan vid första blicken när du besöker deras hem.

Låt dig inspireras av bohemisk inredning. De är inte längre förbehållna fritänkare och människor i samhällets utkant. Istället har boho fått ett nytt uppsving och blivit alltmer populärt bland de flesta.

Återvinning av gamla saker

Även om boho-stilen i inredningen allt oftare dyker upp i vanliga möbel- och inredningsbutiker, letar de "sanna" bohemerna först efter inredning i second hand butiker, på marknader, basarer eller på mormors vind.

Återanvändning av till synes onödiga föremål utgör grunden för boho-livstilens heminredning. Du hittar ofta en säng eller soffa gjord av pallar, en vintagefåtölj med ny klädsel, återvunna gardiner, sängöverkast eller kuddfodral.

Bohemer är helt enkelt kreativa och försöker återanvända saker. En färgburk kan fungera som en blomkruka, trärester som väggdekoration, glasburkar som ljushållare eller pennställ.

Att knyta an till naturen

Det som förenar alla boho-inredningar är naturliga nyanser. I regel dominerar vitt, brunt, beige och khaki i rummet. Men en boho-inredning måste också innehålla många accessoarer i textil och ljusa färger - djärva mattor, gardiner, kuddar, överkast eller en baldakin över sängen kommer att ge hemmet en unik själ.

Kontrasterande nyanser av rött, lila eller ljusgult symboliserar glädje, passion, flyktighet och en gnutta rebelliskhet som är oskiljaktig från bohemism. Ofta ser du också motiv av växter, fåglar och djur.

Kopplingen till naturen återspeglas också i andra möbler. Trä dominerar materialen, korgmöbler är typiska. De enskilda möblerna kanske inte verkar höra ihop, men tillsammans bildar de en perfekt harmoni. Hängande fåtöljer eller hängmattor, makramédekorationer och många spotlights är kännetecknande för modern boho-stil.

Sevärdheter från vägen och en reflektion av det okonventionella livet

Den bohemiska livsstilen var ursprungligen typisk för människor med en konstnärlig, otyglad själ, som ofta vandrade från plats till plats och var helt främmande för de konventioner som band dem. I figurativ form möter vi fortfarande liknande element i boho-versioner idag. Ett sådant hem är dekorerat med minnen från resor, målningar, statyer och annan konst och antikviteter, många böcker och inramade fotografier - kort sagt, levande dokument från ett liv rikt på extraordinära upplevelser.

Har du en känsla av bohemism i dig och vill prägla ditt hem med den? Tänk på en sak - det är inget fel på boho-stilen. Var inte rädd för att blanda och matcha, återvinna, dekorera, lägga lager på lager, måla, skapa och viktigast av allt, planera inte. Boho-stilen behöver inte vara hela ditt hem, men även en liten bohemisk hörna kommer att tillfredsställa den vilda delen av din själ.

Sänd till en kollega

0.031