23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ordna gästrummet och få besökaren att känna sig som hemma

Har du en viktig besökare som ska stanna eller har du regelbundet vänner och familj som sover över? Få dem att känna sig som hemma. Har du inget extra rum? Gästrummet kan ändå ordnas på ett smart sätt.

Ett särskilt rum för gäster

Har du turen att ha ett extra rum i ditt hus eller din lägenhet? Gör det till ett särskilt rum för gäster. Vad får inte saknas? En bekväm säng är viktig. Beroende på vilken typ av gäster som oftast bor här kan du välja antingen en dubbelsäng eller två enkelsängar.

I gästrummet bör det också finnas en praktisk byrå för baskläder och en mindre garderob. Om du inte har plats för en större garderob kan en klädställning tjäna samma syfte. Gästerna kommer också att uppskatta ett bord och en stol eller en bekväm fåtölj.

I gästrummet kan det också finnas en stor spegel som ger extra ljus i rummet. Överdriv inte med dekorationer, välj hellre neutrala färger och bara några få accessoarer. En vintergrön krukväxt eller en vas med färska blommor lyser upp rummet.

En plats för gästerna i hemmet

Om du inte har något extra rum i ditt hem är det okej; med lite kreativitet kan du ändå skapa en bekväm plats för gäster och dig själv att sova på. Det vanligaste alternativet är att skaffa en bäddsoffa eller utvikbar fåtölj.

För större grupper av besökare är det också värt att ha en hopfällbar säng i reserv som kan förvaras i källaren, på vinden eller i garaget när de åker. Du kan också tillbringa några nätter på en luftmadrass, som när den blåses ut bara tar lite plats i hyllan.

Om du vill ge dina gäster en riktigt god natts sömn kan du erbjuda dem en futon som liksom madrassen kan rullas ut på golvet. Futoner av naturmaterial är också allergivänliga och fungerar som ett bra skydd mot ryggsmärtor.

Små saker som ger pluspoäng

Det du definitivt inte bör snåla på, oavsett om du låter gästerna sova i ett separat rum eller på soffan i vardagsrummet, är sängkläder av hög kvalitet. Ha extra täcken, kuddar och sköna bomullslakan i reserv hemma. Det är också bra med filtar som besökare kan använda som ett extra lager om natten blir för kall.

Planerar besökaren att stanna hos dig några dagar? Tänk på var du ska förvara allt bagage och alla personliga tillhörigheter. Om du inte har något gästrum, reservera plats för dem i din garderob och på en hylla i badrummet. Om ni inte äter tillsammans, ge dem också lite utrymme för sin egen mat på köksbänken och i kylskåpet.

Om du ofta har gäster från andra städer eller från utlandet på besök kan du ha en karta över din stad och en guide över sevärdheterna på ditt nattduksbord eller i din hylla. Strax innan de anländer kan du ställa fram glas och en karaff med vatten, te eller snacks i deras rum.

Sänd till en kollega

0.016