23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Investera klokt i ditt hem - satsa på nya golv

Vinyl är ett syntetiskt material som passar utmärkt till golvbeläggning, tack vare dess främsta egenskaper som bland annat innebär att de är slittåliga, vattentäta, lätta att installera och har ett mycket intressant prisläge.

Dagens moderna vinylgolv innehåller oftast inte emissioner, gifter eller orto-ftalater som kan vara skadliga för vår hälsa.

Laminatgolv är ett annat mycket populärt alternativ som även det är extremt slitstarkt och enkelt att installera, och uppskattas speciellt när man vill lägga in golvvärme.  

Vinylgolv vs laminatgolv:
-   Båda typerna av golv gör det mycket lätt att hålla hemmet rent eftersom smuts och fläckar inte fastnar på vare sig vinylen eller laminaten.

-   Vinyl är bekvämare golv att gå på än laminat eftersom de är mjukare och inte knarrar.

-   De är bägge två mycket lätta att installera även om du inte är världens händigaste person. Till vinylgolvet behöver du knappt några verktyg alls förutom lim och en kniv, och till laminatgolvet handlar det om verktyg de flesta redan har hemma.

-   Bägge varianterna är extremt praktiska och prisvärda alternativ när det kommer till golvbeläggning, eftersom de är både hållbara och slittåliga. Vinylgolven kan ha lägre kostnad, medan laminatgolven är starkare och ännu mer slitstark.

-   Det finns ett enormt utbud av olika format och dekorer, så du kan alltid vara helt säker på att du hittar modeller som passar perfekt med din inredning vilket alternativ du än väljer.

Vad ska man tänka på när det gäller golvläggning?
-   Det första du ska göra innan du köper ett golv är att mäta golvytan noga, för att vara säker på att du införskaffar den rätta mängden material.

-       Förbered underlaget noggrant. Detta är inte den roligaste delen av jobbet, men den absolut viktigaste för att uppnå ett bra resultat. Se till att undergolvet är helt jämnt, vid behov bör du spackla eller slipa där det behövs. Undergolvet bör också vara fritt från kemikalier, olja och lim samt vara helt torrt. Dammsug alltid innan du börjar lägga det nya golvet. 

-   Mellanlägget, dvs materialet du lägger ovanpå undergolvet innan du lägger ditt nya golv, ska väljas med omsorg eftersom det har stor inverkan på slutresultatet.

-   Ett golv med en klickfunktion är det absolut lättaste att lägga, eftersom du enkelt kan anpassa golvet till det utrymme som du lägger golv till.

-   Om däremot golvet du föredrar någon typ av nedlimmat vinylgolv är bör du lägga ut detoch anpassa formen innan du limmar.

Sänd till en kollega

0.016